јкадемик ѕловдивЅалканЅероеЋевски Ћукойл –илски спортист—партак-ѕл„ерно море “ича„ерноморец Ѕургасямбол
Ќќ¬»Ќ»
 

ѕавлин »ванов дебютира с победа за ямбол

ѕавлин »ванов дебютира с победа за ямбол

ямбол надигра —партак ѕлевен с 98:89 като гост и така ще посрещне с усмивки  оледа. ямболии се откъснаха през втората част и завюваха успеха, който е пети за т€х този сезон. “е имат и четири поражени€ е заемат петото м€сто в подреждането. ѕлевенчани пък са 7-и с актив от 2 победи и 7 загуби. ¬ последни€ кръг за 2013 година ямбол ще е домакин на Ћукойл јкадемик, а спартаклии почиват.

Ќай-резултатен за €мболии бе —танислав √оведаров с 31 точки, а той хвана и 8 борби. ќтличен дебют за тима направи ѕавлин »ванов, който завърши с 30 точки и 6 борби.

«а домакините с 21 точки, 8 борби и 7 асистенции завърши ÷ветослав ќстрев, а ƒжеймс јнакриън се отчете с 18 точки и 6 борби.

 

“ћного важна победа за наши€ отбор. ћачът не изглеждаше като стандартните в първенството. Ќие б€хме без €сно из€вен централен нападател. Ќе знам какъв е проблеми при —партак, но и в техни€ отбор центърът взе участие в двубо€. Ќапълно различен от стандартните мачове в първенството. » двата отбора играхме с по-нисък състав, което предпостави играта към по-индивидуални из€ви”, за€ви треньорът на ямбол ёлиан –адионов.

“”сп€ да блесне ѕавлин »ванов. ¬се още не се адаптирал напълно към играта на отбора, но сами€т мач му даде възможност да из€ви индивидуалните си качества.”

“ѕол Ѕюторак имаше контузи€ след мача с „ерно море. —итуаци€та с него е, че като се приберем в ямбол ще имаме разговори с него, но той из€ви желание да напусне отбора. »ска да се лекува и по вс€ка веро€тност ще се разделим с него, но ще стане €сно тези дни”, об€сни треньорът на ямбол ёлиан –адионов.

“¬инаги съм сто€л здраво на зем€та. »скал съм и това и от играчите си. Ќие излизаме за победа срещу Ћукойл јкадемик и да играем хубав баскетбол. Ќе искам да съм прекалено самоде€н. јз и играчите излизаме да се борим, излизаме за победа. Ћукойл е безспорни€т фаворит, все пак ние си имаме нашите шансове и се над€вам да ги използваме”, допълни още наставникът на €мболии относно очаквани€та си за двубо€ с шампиона Ћукойл јкадемик в следващи€ кръг.  

 

“—лед като изоставаш с толкова много, рискуваш от далечно разсто€ние и затова са толкова много опитите ни. ќтделно центърът јлвин ≈тилопи е болки в гърба от две дни и н€маме човек в подкошието, на който да разчитаме и затова стигнахме да стрелбата за три точки. ≈тилопи не тренира от две дни заради болки в кръста. јнакреон разтегна по време на мача, като след това слагаше лед и каза че има изпитва неразположение. Ќад€вам се до 10 дни да се оправ€т”, допълни наставникът на плевенчани ÷ветан јнтов.1 2 3 4 5 ... 175 ї
 Ћј—»–јЌ≈
ЌЅЋЌ€ма изиграни срещи
ЌЅЋ
–илски спортист
–ъст: 210 см
“егло: 115 кг
–ождена дата: 24-01-1997
ѕост: ÷ентър (5)
април
MVP28.3
“очки14.3
Ѕорби11
јсистенции1.5
ќтнети топки2
ћинути22.1
√алери€
ѕартньори на клубовете
Molten