НОВИНИ
 

Сашо Груев след деня, посветен на Специалния отбор: „Успяхме да покажем, че баскетболът наистина е за всички“

Сашо Груев след деня, посветен на Специалния отбор: „Успяхме да покажем, че баскетболът наистина е за всички“ Помощник треньорът на Академик Бултекс Александър Груев организира спортен ден за хора с интелектуални затруднения под мотото "БАСКЕТБОЛЪТ Е ЗА ВСИЧКИ". Събитието, което се проведе в Пловдив на 5 юни, бе свързано с програмата за спортен мениджмънт на FIBA - TIME OUT 2.0, в която Груев е участник като представител на Българската федерация по баскетбол.

Участници в спортния ден бяха момичетата и момчетата от "Специалния Отбор" на Тина Димитрова, участвал на 4 турнира в Италия и един път в Турция, и отборът по адаптиран баскетбол от София, чиято тренировъчна практика е организирана от от сектор "Баскетбол", сектор "Адаптирана Физическа Активност и Спорт" на НСА и Спешъл Олимпикс България.

„Безкрайно съм щастлив, че имах възможността да организирам този празник изпълнен с много емоции, радост, забавление и игри за атлетите с интелектуални затруднения от "Специалния отбор" (Пловдив) и отборът по адаптиран баскетбол към НСА "Васил Левски", (София). В този забавен ден успяхме да покажем, че баскетболът наистина е за всички. Надявам се да успея да реализирам идеята си и това да бъде само първият от много последващи забавни дни, в които да се включат още професионални баскетболисти и отбори – нека се обединим и да популяризираме адаптирания спорт в България на не по-ниско ниво от европейските и презокеански отбори.

Искам да благодаря на Landmark Ltd., без които нямаше да успея да реализирам събитието в този цветен и широк формат. Благодаря специално на  Tina Dimitrova, която е първата в България, създала баскетболен отбор за хора с интелектуални затруднения. Благодаря на целия екип от НСА "Васил Левски", който работи с отбора по адаптиран баскетбол от София. Благодаря на Bulgarian Basketball Federation, които създадоха топла връзка между мен и FIBA, в частност програмата за елитни спортисти ТIME-OUT 2.0. За мен беше чест, че събитието уважиха инж. Храбър Натов – председател на УС на Спешъл Олимпикс България и д-р Христо Христозов - национален директор на Спешъл Олимпикс България. Благодаря на всички доброволци и публиката, които посетиха събитието и внесоха много настроение. Надявам се скоро да организираме още подобни събития за атлети с интелектуални затруднения и да превърнем адаптирания спорт в България в обществен и значим фактор. БАСКЕТБОЛЪТ Е ЗА ВСИЧКИ!“, коментира Груев след събитието.

1 2 3 4 5 ... 179 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten