Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Левски Лукойл - Академик Пловдив - кой какво каза

Левски Лукойл - Академик Пловдив - кой какво каза Константин Папазов (треньор на Левски Лукойл):

"Победата, тя е важна, но това, за което аз лично съм най-доволен е, че проявихме характер. Нокаоутиращи контраатаки на съперника доведоха разликата до 11 точки, но не се отказахме, с много агресия и с много желание се случиха нещата. Играхме наистина много агресивни в интерес на истината, за съжаление, нямаме много време от възстановяване, предстои ни изключително тежко гостуване на Ямбол. Сега ни е тежко, не съм допускал, че ще имаме трима контузени и че ще отсъстват от терена, наясно съм, че в Ямбол ще подходят много сериозно и се намират във възходяща линия. Това, на което разчитам е, че ще отидем и отново ще покажем този характер, както и срещу Академик."

Венцислав Петков (играч на Левски Лукойл):

" Радвам се, че успяхме да спечелим този труден мач. Имахме доста затруднения поради късата ротация, имаме доста контузени играчи и това ни лимитира сериозно. Накрая имахме и малко спортен шанс, но съм щастлив, че този път той проработи в наша полза. Щом сме победили, не ме е яд за нито една ситуация. Тежко е в ситуацията, в която сме, но се надявам да се подготвим максимално добре и съм убеден, че всеки един от нас ще даде максималното, на което в този момент е способен. Защитата, която играхме накрая ми се иска да я играем постоянно, до края на сезона и вярвам, че имаме качествата да го направим."

Йордан Янков (треньор на Академик Пловдив):

" Не искам да обвинявам никого персонално, но допуснахме много грешки, плод на младостта и на липсата на достатъчно опит. В последното нападение не се случи нещо специално, а не то реши изхода на двубоя. Ние загубихме мача в онези моменти, в които трябваше да бъдем търпеливи и да покажем повече опит. За съжаление някои играчи все още го нямат и тепърва ще го развиват. Но въпреки това съм изключително горд с баскетболистите си, защото те изпълниха на 100% тактическите указания, които бяхме подготвили за срещата и смятам, че това до голяма степен предопредели добрата ни игра, независимо, че загубихме."

Антъни Гуджино (играч на Академик Пловдив):

" Много бих искал да съм от полза на моите съотборници. Имам зад гърба си 12 години професионален баскетбол в Европа. Работим много добре в отбора и искам да давам повече енергия на момчетата, на по-младите, по време на таймаутите и по време на самата игра. Ние сме мъже, ние не играем за пари, ние трябва да играем винаги със сърце и винаги с голяма страст. Разбира се, тези неща не винаги са достатъчни, може би в този мач ни липсваше още съвсем малко, например още една тройка за мен, но в баскетбола е така: имаш или нямаш късмет."

1 2 3 4 5 ... 175 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 210 см
Тегло: 115 кг
Рождена дата: 24-01-1997
Пост: Център (5)
април
MVP28.3
Точки14.3
Борби11
Асистенции1.5
Отнети топки2
Минути22.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten