Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – Берое – кой какво каза

Балкан – Берое – кой какво казаЙовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

„От някои неща мога да съм доволен, но по принцип сме извън ритъм. Не тренирахме много тази седмица заради контузии, които имахме. Не мога да ги преброя вече. Видя се, че практически 12-13 минути играхме без нито един фаул и тогава те вкараха над 30 точки, което е ужасно. Опитвах се да проверя и състезателите, които не са в най-добро състояние, но това не даде резултат. Начинът, по който играхме в третата част, вече изглеждаше малко по-добре. Стегнахме се, но и Берое, защото не са в пълен състав, не можеха да държат много високо ниво и имаше спад и в тяхната игра. Мисля обаче, че ние в третата част играхме по-добре и се надявам и във вторник така да започнем мача - да сме фокусирани от първата минута и да играем по-агресивно."
 

Димитър  Димитров, играч на Балкан:

“Успяхме да спечелим мача със защита второто полувреме. Те ни вкараха около 30 второто полувреме, а първото близо 50. Мисля, че там беше разковничето. На тях им липсват трима основни играчи, накрая сигурно и умората си оказва влияние за тях, но ние гледаме нашия отбор и нашата игра. Днес със сигурност беше много важен мач от психологическа гледна точка. Трябваше да покажем, че това, което беше на Купата, е случайност. Нашият отбор може да играе много по-добре, отколкото на Купата. Днес доказахме сами себе си, че можем да играем по-добре, за да сме готови за турнира на ФИБА Къп.
 

Любомир Минчев, старши-треньор на Берое:

„Първото полувреме беше равностойно поради две причини. Едната е, че ние в самото начало бяхме свежи, а другата - че противникът игра също меко през първото полувреме. Ние, докато сме свежи, играем добре в нападение, но после, като дойде умората – нито в защита, нито в нападение. Отсъствието на поне трима опитни човека се отразява. За мен най-основният проблем на отбора е неговата тренираност. Като не може да тренира един отбор, няма как да има издръжливост и добра физическа годност. С вързани ръце съм. Това ни е ситуацията, това е състоянието. Колкото можем, толкова."
 

Павел Маринов, играч на Берое:

“Може би не ни достигна координация в защита. Със сигурност на пикенрол не успяхме да спрем големите им играчи. Изглеждаше сякаш всичко  се получава много лесно при тях. Просто отборната ни защита се пропуска в тази фаза на играта. Прекалено много е да ни вкарат 106 точки. Очевидно пазим сили за някъде, не виждам и аз за къде. Ротацията ни е къса, но това не е оправдание. Можеше да играем по-бавно, с по-дълги нападения, малко по-умно, най-малкото да накъсаме играта. Не го направихме и резултатът е налице. Със сигурност липсата на двама играчи Станислав Ваклинов и Ники ни се отразява на отборната игра, но това не е оправдание. И те имат проблем със състава. Мачът беше равен. Ако бяхме по-сериозни в защита, даже аз смятам, че и на полувремето трябваше да водим, но по една или друга причина ще гледаме видео и ще разберем каква е причината за този резултат."

1 2 3 4 5 ... 175 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 210 см
Тегло: 115 кг
Рождена дата: 24-01-1997
Пост: Център (5)
април
MVP28.3
Точки14.3
Борби11
Асистенции1.5
Отнети топки2
Минути22.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten