Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Поредна порция глоби за технически нарушения наложи ДАС

Поредна порция глоби за технически нарушения наложи ДАСПоредна порция глоби за технически нарушения наложи ДАС на заседанието си след края на 20 кръг в НБЛ.

С глоби за две технически нарушения са наказани играчите на Академик Пловдив след мача срещу Рилски спортист.

ДАС разгледа доклада на г-н Борислав Пелтеков - дежурен представител на федерацията на срещата и реши:

„Налага на Мартин Сотиров, състезател с № 4 от отбора на БК „Академик Пловдив“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 78 между отборите на БК „Академик Пловдив“ и БК “Рилски спортист”, проведена на 06.03.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 4 от отбора на БК “Академик Пловдив” – Мартин Сотиров – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Налага на Тони Гуджино, състезател с № 40 от отбора на БК „Академик Пловдив“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 78 между отборите на БК „Академик Пловдив“ и БК “Рилски спортист”, проведена на 06.03.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 40 от отбора на БК “Академик Пловдив” – Тони Гуджино – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

За същия мач ДАС реши: „Налага на Павлин Иванов, състезател с № 22 от отбора на БК „Рилски спортист“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 78 между отборите на БК „Академик Пловдив“ и БК “Рилски спортист”, проведена на 06.03.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 22 от отбора на БК “Рилски спортист” – Павлин Иванов – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

С глоба за техническо нарушение е наказан и Станислав Ваклинов за мача между неговия Берое и Левски Лукойл от 20 кръг. Решението на Съвета гласи: „-Налага на Станислав Ваклинов, състезател с № 15 от отбора на БК „Берое“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 79 между отборите на БК „Левски Лукойл“ и БК “Берое”, проведена на 06.03.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 15 от отбора на БК “Берое” – Станислав Ваклинов – е отсъдено техническо нарушение за апострофиране на съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

На заседанието си ДАС разгледа и доклада на г-н Румен Калпакчиев - дежурен представител на БФБ от среща № 80 между отборите на БК „Спартак Плевен“ и БК „Балкан“, проведена на 05.03.2021г., в гр. Плевен. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, дисциплинарния орган реши:

„Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща № 80 между БК „Спартак Плевен“ и БК „Балкан“, проведена на 05.03.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.“

1 2 3 4 5 ... 175 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 210 см
Тегло: 115 кг
Рождена дата: 24-01-1997
Пост: Център (5)
април
MVP28.3
Точки14.3
Борби11
Асистенции1.5
Отнети топки2
Минути22.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten