Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист и Балкан са кандидати за домакин на Финалната осмица за EFBET Купа на България

Рилски спортист и Балкан са кандидати за домакин на Финалната осмица за EFBET Купа на БългарияРилски спортист и Балкан са кандидати за домакин на Финалната осмица за EFBET Купа на България. Това бяха единствените оферти, постъпили в определения от Управителния съвет на БФБаскетбол срок. Залите и на двата клуба отговарят на условията, поставени от управата: „10.1.Във връзка с изпълнение на противоепидемичните мерки срещу КОВИД-19, Финалните турнири за Купа България може да се проведат само в зали, които разполагат с 4 съблекални за отборите и поне 1 съдийска съблекалня. Всяка съблекалня трябва да бъде напълно дезинфекцирана преди ползването и от друг отбор/съдийски екип.“

Процедурата при две подадени кандидатури за домакинство на Финалната осмица, определена от Правилата за провеждане на Купа България е следната: „10.5.    При равнопоставени оферти за домакинство се тегли жребий за избор между кандидатите.“

До края на работния ден на 11 февруари в офиса на федерацията постъпиха заявки за участие от осемте отбора в НБЛ, имащи право на участие. Заявки има от Рилски спортист, Левски Лукойл, Балкан, Берое, Академик Пловдив, Черноморец, Ямбол и Спартак Плевен.

При жените желанието си за участие във Финалната четворка са заявили Берое Стара Загора, Монтана 2003, Славия и Шампион 2006.

На 22 февруари ще се проведе дирижиран жребий за полуфиналите на женския турнир за Купата на България между отборите, подали заявка за участие, според класирането след първия етап от А група-жени между отборите класирани на 1 и 2 място (« първа двойка») и тези на  3 и 4 място(«втора двойка»).

Финалният турнир ще се проведе на 9 и 10 март, като полуфиналите на 9 март, а на 10 март са финалите за трето и първо място.

Също на 22.02.2021 г. ще бъде проведен и дирижиран жребий за четвъртфиналите на EFBET Купа на България при мъжете Той ще се проведе според класирането на отборите след втория етап от НБЛ  между отборите класирани от 1 до 4 място (« първа четворка») и тези от 5 до 8 място(«втора четворка»). Жребият за полуфиналите ще е пълен недирижиран между победителите в четвъртфиналите.

Финалната осмица на турнира ще се състои между 11 и 15 март с четвъртфинали на 11 и 12 март, полуфинали – на 13 март и финал – на 15 март.

1 2 3 4 5 ... 173 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 175 см
Тегло: 76 кг
Рождена дата: 18-09-1991
Пост: Плеймейкър (1)
март
MVP23.3
Точки18.5
Борби3
Асистенции5
Отнети топки1
Минути23.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten