Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Спартак Плевен – Рилски спортист – кой какво каза

Спартак Плевен – Рилски спортист – кой какво казаЛюдмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):

 “Ние имаме доста силен отбор в нападение, силни играчи като индивидуалности, обаче по-важното за мен е, че играят като отбор. Те са едно цяло. Топката се раздава постоянно. Това е една култура, манталитет, който смятам, че сме внедрили доста добре. Започнахме по-бавно мача, но след това с ротацията, с втория състав, който влезе, се вдигна доста енергията. Там се обърна двубоя и реално във втората част имаме 38 вкарани точки срещу 17 за Спартак. Рискувахме, искахме да спрем техните стрелци – Мартин Маринов, Ники Маринов, Цветослав Острев, с риск по-високите им играчи да вкарват повече от средно и далечно разстояние. Изненадващо аз мисля, че се надскочиха и вкараха много такива стрелби. Но това беше рискът. В крайна сметка, след като побеждаваш с 32 точки разлика е имало смисъл в това. Хубаво е, че всеки един играч, който влиза, дава максимума от себе си. По този начин държим по-високо темпо в нападение и в защита. Трябва малко по-добре да започваме мачовете, но и това ще се случи. Всеки един състезател има желание и амбиции. Всеки мач за нас е шанс да се доказваме. Ние нищо не сме направили още.”

Тихомир Желев (Рилски спортист):

“Спартак е отбор, който има по-късна пейка от нашата. Повечето тимове са така в момента. Явно това, че ние имаме равностойни играчи на всяка позиция ни позволява да сме доста по-свежи от останалите и изкарваме мачовете на високо темпо. Нормално е повечето тимове да не могат да отговорят на това. Засега нещата се получават наистина добре, надявам се така да продължаваме.”

Александър Дяковски (Спартак Плевен):

 “Знаехме много добре срещу какъв отбор се изправяме. Говорихме си с момчетата, че в този мач трябва да сме освободени, уверени, нищо не трябваше да ни тежи. До един период през първото полувреме се справихме доста добре. Мога да твърдя, че особено в нападение, там бяха едни от най-добрите ни минути от началото на сезона. В средата на втората част имаше един период, в който след наши тежки стрелби Рилски спортист тръгна на бърза атака и вкара лесни кошове. След това пък имаше и няколко борби в нападение, откъдето също дойдоха лесни точки за тях и това малко ни обезвери. Това най-много не ми хареса, въпреки че пак можеше да бъде същата разликата. Това не се беше случвало от началото на сезона и бе сериозен проблем тогава. Така Рилски направи разлика и започна да се чувства комфортно. Нормално е с бързата игра, която показват, да издържат много повече от нас. В момента те са отборът с най-сериозния състав, но ако ние се опитваме да бавим темпото ни става трудно да стигаме до предимство.”
 
 Ивко Ивков (Спартак Плевен):
 
“Не очаквахме да ни вкарат 110 точки. Мисля, че започнахме много добре. Може би най-доброто ни начало, откакто се върнах в Плевен. Просто през втората четвърт Рилски спортист заздравиха защита, а ние направихме някои грешки и тогава стана разликата. Показаха, че са в много добра форма, един от най-добрите отбори в НБЛ в момента. Опитахме се да се противопоставим в третата и четвъртата част, но и те играха добре.”

Решения на ДАС
01.03.2021 23:38
Решения на ДАС
1 2 3 4 5 ... 169 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 183 см
Тегло: 83 кг
Рождена дата: 17-10-1994
Пост: Плеймейкър (1)
февруари
MVP30.5
Точки25.5
Борби7
Асистенции5.5
Отнети топки2.5
Минути37.9
Галерия
Партньори на клубовете
Molten