Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан - Черно море Тича – кой какво каза

Балкан - Черно море Тича – кой какво каза Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

“Те са с много проблеми, очаквахме със сигурност по-силна съпротива. Не се радвам, че е така, но ние просто си свършихме това, което се отнася до нас. Тежко е, след като мачът е такъв, да се дават някакви много сериозни оценки. Нямаше добра съпротива от другата страна, за да може да преценим, но със сигурност играхме много по-лесно в транзиция. Имаме доста вкарани точки и от контраатаки. Изглеждаше, че сме подобрили нещата, но в събота срещу Рилски спортист ще разберем дали е така. Срещу тях първо и основно е, че трябва да сме много отговорни в защита, защото те играят много добре в нападение. Трябва да сме равностойни поне в борбата с тях и е нормално някои слабости, които всеки отбор има, да се опитаме да използваме и да изиграем мача с по-малко грешки и нападението. В предишния мач имахме много проблеми в организация на атаки и те се възползваха от това. Надявам се сега някои неща да изглеждат по-добре. Няма шанс никой от контузените ни играчи да се върне в игра за ФИБА Къп. Може някой да се върне в ростера, но не и за мачовете. Имаме основна информация за отборите. Изгледахме мачове, правим скаутинг, както го правим за всеки. Ясно е, че става въпрос за силни отбори, но всеки има слаби страни. Ние ще се опитаме да се представим, колкото се може по-добре и да победим.”

 Николай Грозев, играч на Балкан:

 “Получи се доста лесен мач като цяло, защото Черно море беше без 5,6 основни състезатели. Ние играхме здраво докрай, защото все пак трябваше да се изиграе този мач. След няколко дни имаме доста по-важен срещу Рилски спортист и затова играхме здраво до края. Със сигурност никой не очакваше да победим с над 70 точки разлика, но така се случи накрая. Като цяло причината беше късата им ротация, но са по-добър отбор са от това, което показаха днес. В събота трябва да излезем да изиграем здраво в защита, защото те са доста отбор. Играят много добре в нападение и защита и ще се борим да победим. Отборите във ФИБА Къп са доста сериозни. Само първият отбор например Сибиу имат 7 американци в отбора, това значи, че са доста сериозни. Отиваме, за да се противопоставим и ще видим до колко е възможно да се случи.”

Галин Стоянов, старши-треньор на Черно море Тича:

„С ръководството решихме хората, които имат проблеми, да спрем да ги използваме, преди да са отшумели напълно, защото влизаме в една спирала на едни и същи ситуации. Решихме да дойдем с хората, които са здрави. За съжаление, загубихме и Пламен Алексиев. Идеята беше да се опитаме да играем агресивно в защита, без да се опитваме да си помагаме, както в другите мачове, а всеки да носи малко повече индивидуална отговорност, защото иначе започваме да се крием зад някакви общи принципи. Явно това не се получи, защото там, където искахме да играем 1 на 1, просто не успяхме да опазим никого. Моето най-голямо притеснение и за съжаление го виждам като един общ проблем в България, няма да коментирам на други места, че състезателите в един момент решават, че на такива мачове ще си оправят статистиката. Не знам как някой може да разсъждава по този начин, ако знае, че срещу себе си има класен съперник и как без отборен баскетбол, без движение с топка и без движение на топката нещата биха се получили. Като гледам процентите на стрелба, е логично, защото обикновено завършваш с много нископроцентови атаки и улесняваш другия отбор неимоверно на контраатака. Имат 30 точки на контраатаки."

Мартин Йорданов, играч на Черно море Тича:

„Липсват ни много ключови и опитни играчи. Днес в голямата част от мача играхме младите – половината от състава беше от старшата възраст. Трябваше да се възползваме от този шанс и да вложим повече енергия, но не се представихме много силно. Класата на другия отбор също е много голяма, не успяхме да се справим. Не изпълнихме треньорските указания. Трябва да се движим с много по-голяма енергия при транзиция в нападение и защита, да се опитаме да надбягаме техните играчи. Не можем да се оправдаем с това, че сме пътували. Те също имат някаква умора и мачове навън. Трябваше да се възползваме от това, че сме млади и енергични, да играем на по-бързо темпо, но не го направихме, както и да сме мотивирани от честта да играем срещу такива класни играчи. Трябваше да се представим по-добре. Надявам се, като се върнат опитните играчи, да покажем много по-добро лице. В третото завъртане в по-оспорваните мачове като тези срещу Ямбол, Плевен и Черноморец да можем да ги вземем. Сега следват само тежки с Левски и Рилски спортист, но се надявам да се борим до края за победа и да не влизаме с мисълта, че сме паднали вече."

Решения на ДАС
01.03.2021 23:38
Решения на ДАС
1 2 3 4 5 ... 169 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 183 см
Тегло: 83 кг
Рождена дата: 17-10-1994
Пост: Плеймейкър (1)
февруари
MVP30.5
Точки25.5
Борби7
Асистенции5.5
Отнети топки2.5
Минути37.9
Галерия
Партньори на клубовете
Molten