Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Черноморец – Черно море Тича – кой какво каза

Черноморец – Черно море Тича – кой какво казаВасил Евтимов, старши-треньор на Черноморец:

„Днес играхме баскетбол 23 минути. В последните 17 това не беше баскетбол. Според мен ние подценихме отбора на Черно море Тича и поздравявам момчетата, защото дойдоха и се биха до края. Показаха истински характер.

Моят отбор, може би, днес не заслужаваше да спечели този мач. Това е непрофесионална грешка от тяхна страна. Не може с такова безхаберие да се отнасяме към противника. Преди мача казах, че това са млади момчета, които ще дойдат за победа. По същия начин стана и във Варна – чакахме до последно да спечелим и накрая загубихме.

Вече стъпваме в период от шампионата, в който те трябва да израснат като играчи, за да може когато мачът е в наши ръце да си го вземем. Чакаме някой да ни подари мача и в момента това е основният проблем.

Исках да пусна в игра момчетата от пейката, но първите от стартовата петица не се стараха както трябва и не ми оставиха избор.

Хубавото е, че победихме, това е четвърта победа за нас. Предстоят ни два тежки мача с Рилски спортист и Левски, но ако играем по този начин, ще е много грозна гледка.“

Константин Коев, Черноморец:

„Тежък мач, но ние си го направихме такъв. Разочарован съм от играта ни през второто полувреме, защото Черно море Тича направи разлика от 16:0, което е недопустимо. Варненският тим е в доста съкратен състав в момента и ние, с нашите амбиции, които имаме, не можем да си позволяваме да правим такава голяма амплитуда в играта. Надявам се да поправим това, защото ще ни коства много занапред.“

 
Галин Стоянов, старши-треньор на Черно море Тича:

„Имахме друга идея като цяло за този мач. И в първия мач се получи подобна ситуация – оставихме защитата за края на мача, за да може да опитаме да изненадаме противника. Ние сме в състав, в който липсва огромна част от хората, на които разчитаме, говоря като качества и опит. Доволен съм от старанието и желанието на останалите.

Доволен съм и от това, че когато се отвори голяма разлика, в крайна сметка момчетата емоционално успяха да се съберат и да направят нещо. Имахме абсолютно своя шанс в средата на четвъртата част – два фаула изтървани и един лесен кош. Там щеше мачът да се промени и можеше да го вземем.

Черноморец, с оглед на мача и резултата, естествено заслужава повече да победи, но в крайна сметка един мач се играе 40 минути. Ние се опитахме, но първото полувреме не бяхме на ниво.

В нетипичен състав сме, опитваме се да наместим пластовете, не беше лесно. Но като характер показахме, че не се предаваме, доволен съм.“
 

Веселин Георгиев, Черно море Тича:

„Проспахме първото полувреме. Имахме проблеми с ротацията, с контузени, но не искам да звучи като оправдание. Просто трябва да се борим с какъвто и състав да сме. Второто полувреме показахме борба и много изпуснати борби. Имахме тактически грешки, които трябва да оправим. Ако част по-скоро се завърнат контузените играчи, за да има ротация, , мисля че нещата ще изглеждат по друг начин. Единствено радващото в този двубой е, че се борихме доста добре.“         

1 2 3 4 5 ... 169 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 183 см
Тегло: 83 кг
Рождена дата: 17-10-1994
Пост: Плеймейкър (1)
февруари
MVP30.5
Точки25.5
Борби7
Асистенции5.5
Отнети топки2.5
Минути37.9
Галерия
Партньори на клубовете
Molten