Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – Спартак Плевен – кой какво каза

Балкан – Спартак Плевен – кой какво казаЙовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

“Накрая се отпуснахме. По принцип се опитвам да давам минути на състезатели, които не са в най-добро състояние. Някои от тях трябва да са водещи. Не може да влязат във форма без да имат минути. Оказа се, че като има един изпуснат, не е страшно, но като трима-четирима си позволяват такива грешки, всеки по една-две, стана интересно накрая. Не, че загубихме изцяло контрола, но не трябваше да е така.  Със сигурност заради това, че разликата беше малко по-голяма, определени състезатели си позволяват да увеличават статистическите си показатели, което е един проблем. Втори проблем е, че някои пестят енергия. Голяма част от тях не са физически на много високо ниво. Достатъчно е всеки път дори един да не си свърши работата в защита и да се получи точка. Направихме глупави и наивни фаулове в последната част. Нямахме дисциплина в защитата. Не трябва да се правят сериозни промени за другия мач, трябва да държим фокус, да не се отпускаме и да не подценяваме противника. Въпреки че сме направили 20 точки, Спартак е отбор, който има потенциал и в офанзивен план и ако защитата не е агресивна срещу тях, те влизат много лесно в точкова серия и вкарват много. В последната част вкараха и тройки и  фаулове, защото ние направихме някои глупави фаулове.”

 
Крис Минков, Балкан:

“Сами си направихме мача интересен. Не знам и аз каква точно е  причината. Може би избързахме, когато водехме с над 20 и нямаше абсолютно никаква нужда да правим прибързани действия. Те ни хванаха преса, която може би малко ни обърка, но със сигурност не е оправдание да загубим над 20 точки преднина. Трагедия е да получим в нашата зала, от който и да е отбор, не конкретно Спартак, 79 точки. Прибързвахме с атаките, правихме доста грешки и ще работим да гои коригираме. Трябва да работим именно върху защитата и главно върху борбата, защото ние в нападение вкарваме близо 90 всеки мач, но ,ако може да лимитираме съперниците си до 70-72, мисля, че ще спечелим лесно срещу всички."

 

Александър Дяковски, старши-треньор на Спартак Плевен:

От едва ли не решен мач, накрая стана интересно. Това е нещото, от което най-много съм доволен, защото не спряхме да играем и показахме зъби. Като цяло играта в нападение беше проблем. Това до голяма степен идва от много добрата защита на Балкан. Знаехме, че ако изпитваме по-сериозни затруднения в нападение, трудно достигаме до предимство и взимаме някакви тежки стрелби, съответно или да правим грешки, а ние имаме 20, ще получим лесни кошове. Много лошо започнахме третата част. При 10 преднина, започна със серия от 8:0 за тях, което беше абсолютно от наши грешки в защита и няколко по-мудни нападения, от които Балкан тръгна на транзиция и ни вкара лесни кошове."

 

Димитър Маринчешки, Спартак Плевен:

„Борихме се наистина. Показахме характер накрая, но преди това допуснахме Балкан да направи много голяма разлика и следователно беше много трудно за наваксване. Стигнахме почти до края, но не можахме да направим пълен обрат. Определено не стартирахме добре в третата част. Там имахме проблеми. Те може би заиграха малко по-агресивно в защита. Това доведе до контраатаки и лесни точки за тях и съответно дръпнаха с 26 точки разлика. Не започнахме добре сезона. Имахме доста проблеми с контузии и болести, но вече смятам, че показваме по-различен облик. Записахме две победи, играем доста по-борбено и смятам, че тепърва ще играем още по-добре. Аз почивах един месец заради коронавирус. Не успях да се възстановя толкова бързо. Върнах се доста назад и тепърва влизам във форма, общо взето водя нова подготовка.“

1 2 3 4 5 ... 169 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 183 см
Тегло: 83 кг
Рождена дата: 17-10-1994
Пост: Плеймейкър (1)
февруари
MVP30.5
Точки25.5
Борби7
Асистенции5.5
Отнети топки2.5
Минути37.9
Галерия
Партньори на клубовете
Molten