Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Сбогуваме се със Симеон Варчев в четвъртък

Сбогуваме се със Симеон Варчев в четвъртък Вчера, след дълго боледуване, на 77-годишна възраст почина една от иконите в българското баскетболно треньорство Симеон Варчев.

Погребението на придобилия статут на патриарх на варненския баскетбол специалист ще е в четвъртък. Той ще бъде изпратен за последен път в 12:30 в Централен гробищен парк в Морската столица.

Преди това, от 9:30 до 11:30, всички опечалени ще могат да си кажат последно сбогом с бившия национален селекционер в зала "Христо Борисов".

Симеон Варчев ще остане в най-епичните и важни страници от историята не само като перфектен баскетболен специалист, а най-вече като всеотдаен човек. Дори само една част от делото му е достатъчна за спортната гордост на България. Той е откривателят и създателят на десетки баскетболни таланти, сред които Георги Глушков и Тодор Стойков, Деян и Калоян Иванови и много други.

„Загубих настойник, треньор, приятел, другар. Докато бях в Ямбол. Много ми е тежко. Огромна загуба. Не само за мен, а и за баскетбола. Голяма загуба за баскетбола в България, за варненския баскетбол. Бил е пример за много. Истинска Икона. Пример за подражание за професионализъм. Можеше още. Рано си отиде”, сподели потънал в тъга президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

1 2 3 4 5 ... 166 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски Лукойл
Ръст: 208 см
Тегло: 105 кг
Рождена дата: 15-07-1993
Пост: Тежко крило - Лек Център (4-5)
декември
MVP32
Точки21
Борби9.6
Асистенции5.2
Отнети топки1.6
Минути30.2
Галерия
Партньори на клубовете
Molten