Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Ежемесечно PCR тестване на спортисти и състезатели, разпореди министър Кралев

Ежемесечно PCR тестване на спортисти и състезатели, разпореди министър Кралев

 

 

На основание заповед № РД-01-549/30.09.2020 на министъра на здравеопазването и заповед № РД-0901039/30.09.2020 на министъра на спорта последният издаде нова заповед,  уточнява и допълва наложителните мерки за борба с епидемията с Ковид-19 при спортни състезания.

 

Сред новите разяснения, които бяха получени в офиса на БФБаскетбол, се налагат „регулярно (често) тестване на лицата, които директно или индиректно участват в тренировъчните и състезателни процеси (спортисти, състезатели, треньори, длъжностни лица, обслужващ персонал) – извършване на PCR тест за наличие на Covid-19 ежемесечно до трето число на текущия месец до отмяната на обявената в страната епидемична обстановка; за времето между два PCR теста здравословното състояние на спортистите се следи от клубния лекар, като информацията се отразява към медицинската документация за всяко лице“.

 

Задължително е преди всяко състезание лекар да гарантира, че състезателите, които участват, са здрави и няма опасност да заразят други лица с Covid-19.

 

Налагат се задължителни PCR тестове за всички членове на един отбор – състезатели, треньори и други длъжностни лица при установяване на положително тествано или заразено с Covid-19 лице (независимо с или без симптоматика), което директно участва в състезателния процес. Заразените се изолират незабавно и се поставят под карантина.

 

Пълната заповед на министър Красен Кралев четете ТУК!1 2 3 4 5 ... 178 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten