Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Георги Глушков след ОС на НБЛ: Беше много позитивна среща

Георги Глушков след ОС на НБЛ: Беше много позитивна среща

Със задоволство и благодарност към колегите си излезе от близо седемчасовото заседание на Общото събрание на НБЛ президентът на БФБаскетбол и изпълняващ длъжността Генерален мениджър на лигата Георги Глушков. Бившият национал благодари на представителите на 10-те елитни клуба в България за ползотворната дискусия и готовността да мислят за бъдещето на българския баскетбол. Една от основните дискусии в срещата на НБЛ бе именно намирането на начини за налагане и даване на шанс на млади български играчи в отборите.

 

„Беше много позитивна среща. Благодарен съм на всички, които присъстваха. Изготвихме предложения с добро мнозинство. Това е една хубава база за решения на УС. Отделихме много време на въпроса за младите състезатели как да им дадем шанс. Имаше доста дискусии. Доволен съм, че заедно, с добро мнозинство взехме решение и ще направим стъпка в тази посока“, коментира Глушков.

 

Той коментира и разговорите около появилото се предложение за регионална лига, включваща отбори от България, Северна Македония и Гърция. „Вече работим сериозно по въпроса. Трябва бързо да се ориентираме, да съберем информация. Работя за срещи с ръководствата на съседските федерации. Мисля, че срок до 15 юли, е оптимален да сме се организирали. След това ще е много по-трудно, защото вече ще трябва да работим за изработването на календар и на вътрешното първенство. Има варианти да се включат и гръцки и сръбски отбори. Имаме добри отношения с тези държави“, допълни президентът на БФБаскетбол.

 

Глушков обясни, че до събирането на Управителния съвет, предстои много работа с регионалните представители на БФБаскетбол и с клубовете по места, за да бъде предложена оптимална форма за завършването на Държавните първенства при подрастващите и намирането на решение за шампионатите в А групите при жените и мъжете. „Всеки ден чакаме и окончателното решение на ФИБА за Световното първенство. Те още сондират и проучват дали ще бъде възможно провеждането на турнира в София. Очакваме това решение, за да започнем работа и по календара на националните отбори“, каза още Глушков.1 2 3 4 5 ... 175 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 210 см
Тегло: 115 кг
Рождена дата: 24-01-1997
Пост: Център (5)
април
MVP28.3
Точки14.3
Борби11
Асистенции1.5
Отнети топки2
Минути22.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten