НОВИНИ
 

БФБаскетбол прекрати окончателно първенството на НБЛ

БФБаскетбол прекрати окончателно първенството на НБЛ

Българската федерация по баскетбол прекрати окончателно първенството на Национална баскетболна лига за сезон 2019/20 г. Решението беше взето с 9 гласа „За“ и един “Въздържал се” по време на днешното дистанционно заседание на Управителния съвет на централата.

 

В срещата взеха участие всички 10 члена на управата на БФБаскетбол.

 

По точка 1 от Дневния ред, засягаща шампионата в НБЛ УС се обедини около текста: "Във връзка с обявеното извънредно положение в България вследствие световната пандемия COVID-19 и произтеклата от това невъзможност да се изиграят оставащите срещи от редовния сезон, както и целия етап „Плейоф“ в сроковете, предвидени в календара на НБЛ, и като взе предвид писмените предложения на повечето БК от НБЛ:

 

1. УС прекратява Държавното първенство на НБЛ за спортно-състезателната 2019/2020 г."

 

 

Единодушно управата гласува и "2. Във връзка с чл. 108 от Правилата за ДП на НБЛ УС приема, че достигнатия етап на изиграните срещи от първенството не е достатъчен за обявяване на крайно класиране и не определя крайно класиране, шампион и медалисти на НБЛ за спортно-състезателната 2019/2020 г.

 

3. УС решава за спортно-състезателната 2019/2020 г. да няма изпадащ отбор от НБЛ".

 

 

С шест гласа "За" и четири "Против" УС постанови: "4. УС утвърждава ранглиста за участие в Европейските клубни турнири, която съответства на крайното класиране в НБЛ от спортно-състезателната 2018/2019 г."

 

 

С 6 гласа „За“, един „въздържал се и трима против Управителният съвет на БФБаскетбол взе решение да се търси вариант за продължаване на държавните първенство „А“ група – мъже и жени за сезон 2019/20 г.

 

 

Беше взето единодушно решение държавните първенства за подрастващи за сезон 2019/20 г. да бъдат завършени преди следващия сезон, ако епидемиологичната обстановка в страната го позволява.1 2 3 4 5 ... 156 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten