НОВИНИ
 

Над 200 геймъри ще участват в БФБ е-баскет лига

Над 200 геймъри ще участват в БФБ е-баскет лига

Двеста и дванадесет геймъри се записаха за участие в БФБ е-баскет лига. Крайният срок за попълване на регистрационната форма за състезанието изтече снощи в 19:00 часа. „Участниците ще бъдат разпределени в 8 групи с по 32 отбора. Интернационалната група ще бъде запълнена изцяло с геймъри от цял свят. Останалите 180 състезатели ще влязат равномерно по 25-26 в група, а празните места ще бъдат запълнени с виртуални отбори, генерирани от игровата конзола с предварително зададени от администраторите параметри“, съобщи Виктор Кирков, ръководител на проекта БФБ е-баскет лига. Първоначално всяка група ще бъде разделена на 2 дивизии, в които всеки отбор ще играе срещу всички останали. Ще последва квалификационна фаза с плейофи, въз основа на която ще бъдат определени шестнадесетте финалисти в турнира.

 

Оказва се, че най-много са геймърите в състава на „Балкан“ в НБЛ. За шампионите участие са заявили черногорският център Михайло Секулович, младежкият национал Марин Маринов и Ивко Ивков. „Зелените“ имат и много силно подкрепление от чужбина, след като с „Балкан“ ще играе и националът от гръцкия „Олимпиакос“ Александър Везенков.

 

Двама братя ще застанат един срещу друг, но с един и същ екип, този на „Спартак“ (Плевен). Николай и Мартин Маринови ще участват в БФБ е-баскет лига и битката между тях далеч няма да е по братски.

 

Двама са и представителите на „А1 Академик“ (София)  и „Ямбол“ в лигата. Със „студентите“ ще се пуснат юношеският национал Дамян Минков и Николай Михайлов. Костадин Лазаров, който наскоро облече екипа на тима край Тунджа, и топ-реализатора на отбора Александър Матушев ще защитават цветовете на „Ямбол“.

 

С по един представител в БФБ е-баскет лигата са „Левски Лукойл“ – Йордан Минчев, „Рилски спортист“ – Милен Дудев и „Черно море Тича“ – Мартин Стефанов. За „Рилецо“ ще се състезават и играчите на втория отбор на самоковци, който трупа опит в А група, Георги Адирков, Борислав Русинов и Адриан Белишки.

 

А група ще бъде представена от още няколко баскетболисти…и една баскетболистка. Националката при девойките Константина Какогиани от "Септември97" реши да премери сили с колегите си и със „Славия“ да се бори за медали и пред телевизионния екран. Със „Славия“ ще играят и Даниел Запрянов, Даниел Лозанов и Виктор Петров.

 

ЦСКА ще е стабилно представен от капитана си Виктор Маргаритов, Димитър Генов, Емилиян Грудов, Виктор Аврамов и гарда Николай Петков. Николай Николов и Йоан Йоргов ще играят за „Шумен“ и с джойстик в ръка.

 

Мнозина юноши също се включиха в предизвикателството БФБ е-баскет лига. Младежкият национал Ерик Искренов е подал заявка за участие с „Левски Лукойл“. Ясен Милов от „Спортни таланти“ ще представлява „А1 Академик“ (София), с чиито екип в НБЛ блести по-големият му брат Александър Милов. От брат си ще бъде представен и Милан Олуич от „Спартак“ (Плевен). Душан се регистрира за участие с екипа на плевенчани от Австрия.

 

Националът на България до 16-годишна възраст Цветомир Бонев също ще се бори с батковците, като ще представлява родния си „Черно море Тича“. Наборът му Антонио Давидов ще играе за своя „Академик Бултекс 99“ заедно със съотборника си Йоанис Кикрилис. Юношеският национал Александър Папазов ще играе за тима, чиито треньор е баща му Константин – „Левски Лукойл“. С три година по-малкият талант на „Балкан“ Александър Гавалюгов, разбира се, избра … „Балкан“.

 

Един треньор на подрастващи също ще демонстрира умения и ще пробва онлайн нови схеми на игра – Стойчо Кукучев от „Несебър“ ще се състезава за „Ямбол“.

 

Официалното откриване на БФБ е-баскет лига ще бъде на 8 април в 19:00 часа. Предстои да се генерира компютърно програмата за първата фаза на турнира и да се уточни кой телевизионен канал ще го излъчва.1 2 3 4 5 ... 156 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten