НОВИНИ
 

БФБ е-баскет лига ще бъде интернационална

БФБ е-баскет лига ще бъде интернационална

Електронният вариант на българското баскетболно първенство БФБ е-баскет лига ще бъде интернационален, след като заявки за участие в него идват буквално от цял свят.

 

„Големият интерес от чужбина ни изненада приятно. Имаме попълнени регистрационни форми от геймъри от САЩ, Хонконг, Великобритания, Полша, Иран, Франция, Белгия, но най-вече от Германия“, коментира Виктор Кирков, ръководител на проекта БФБ е-баскет лига. Той допълни, че по-голяма част от чуждестранните участници са поканени от администратора на лигата Виктор Владов като техен съперник в две от разновидностите на NBA2K20 – MyPark и MyTeam.

 

„Българската федерация по баскетбол организира електронния вариант на своето първенство основно за баскетболните състезатели и фенове в страната. Затова решихме да отделим една цяла група от 32 отбора само за чуждестранни играчи. По този начин в шампионската фаза на играта ще влезе само най-добрият от тях. Разбира се, българите, които играят от чужбина, ще бъдат допускани в другите групи“, допълни Виктор Кирков.

 

До този момент близо 170 души са се регистрирали за участие в БФБ е-баскет лига. Записването приключва в неделя (05.04.2020 г.) в 19:00 часа и се извършва в регистрационната форма  на сайта на баскетболната федерация.

 

БФБаскетбол е първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант на своето първенство. Двубоите ще имат онлайн стрийминг, но федерацията води разговори и за телевизионно излъчване на живо на някои от срещите. Турнирът ще се проведе на игрова конзола PlayStation4 и ще е базиран на играта NBA2K20, но в специална версия, която позволява всички състезатели да играят с български отбори. Всички състави в играта ще бъдат с оригиналните си баскетболисти, но ще бъдат приравнени с рейтинг 80, за да няма привилегировани участници.1 2 3 4 5 ... 157 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten