Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Черно море Тича – Левски Лукойл (62:82) – мнението на треньорите

Черно море Тича – Левски Лукойл (62:82) – мнението на треньорите

Галин Стоянов (старши треньор на Черно море Тича):


„В нас имаше много голямо напрежение от гледна точка на че това е първи домакински мач и то срещу отбора на Левски, които според мен са най-добрият отбор в първенството, поне към този момент.

Искахме да покажем пред собствена публика какво можем и знаем.  Много голям проблем в този мач имахме в стрелбата от тройката - 5 от 31. Това е нещо, което обикновено нашия отбор не трябва да прави, поради причината че нямаме изявени центрове и разчитаме малко или много, че и петимата на терена ще имат добра стрелба от далечно разстояние. От друга страна имахме проблеми при борбата от факта, че нямаме високи играчи - днес през първото полувреме борбите бяха почти двойно повече за отбора на Левски, като второто полувреме успяхме да ги понастигнем.

Агресивен, силен отбор на Левски. В мачовете до сега не позволиха и на другите отбори да вкарат много точки. Трудно е срещу такъв класен отбор.

Ние определено можехме да играем по- добре, но беше приличен мач, не мога да го определя като добър. Имахме и доста контузени - Пламен, Цецо, Кристиян, в течение на мача загубихме Николай Георгиев и Мартин Стефанов и завършихме мача с около 6 активни човека.

Мога да кажа, че ние няма да спрем да се подобряваме, гарантирам това.

Джими Гавин е спал 3 часа за последните 36 и му беше трудно, не успя да покаже на какво е способен.

Коча бе завърши с 9 борби и 10 асистенции, страхотно момче, както всички в отбора. Най-много ме радва това, че в момента имаме двама чужденци, които не можеш да ги разделиш ако не знаеш, че не са българи - като поведение, като отборен дух, като отношение с останалите момчета, което и търсихме през цялото време.

Чувството отново Черно море Тича да играе в зала Конгресна на Дворец на културата и спорта е невероятно, чувството е прекрасно, надявам се и всички фенове да изпитват това. Това е европейска зала и нещата в настоящето ще стават все по-добри и по-хубави.“


Константин Папазво (старши-треньор на Левски Лукойл):


“Моите момчета имаха задача да не получат повече от 60 точки. Но противникът вкара 62. Изключителни уважения към отборът на Варна. Целият съм настръхнал от това, че играем отново в Спортна зала. Когато стъпих в тази зала за първи път падаше тавана, беше пълна до последния ред. Искам отново да изживея тези мигове. Без капка куртоазия, модата в българския баскетбол последните 30-35 години се диктуваше от Варна.“1 2 3 4 5 ... 165 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски Лукойл
Ръст: 208 см
Тегло: 105 кг
Рождена дата: 15-07-1993
Пост: Тежко крило - Лек Център (4-5)
декември
MVP32
Точки21
Борби9.6
Асистенции5.2
Отнети топки1.6
Минути30.2
Галерия
Партньори на клубовете
Molten