А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Юристът на Министерство на здравеопазването оглави ДАС на НБЛ

Юристът на Министерство на здравеопазването оглави ДАС на НБЛ

Днес, в зала „Универсиада“ Управителният съвет на БФБаскетбол се събра за свое редовно заседание. Управата единодушно прие новия състав на Дисциплинарно административния съвет към НБЛ за сезон 2019/2019. Начело на ДАС застава старши юрисконсултът в Министерство на здравеопазването Теодора Тодорова Табакова. Членове на съвета ще са Радостин Златков Димитров и Юлиян Таков.

 

Една промяна има и в Дисциплинарната комисия на БФБаскетбол. По предложение на Председателя на ДК Златко Димитров на мястото на оттеглилата се от ДК Мария Стоянова  за нов член на Дисциплинарната Комисия бе утвърден Тодор Стефанов Попов - бизнесмен, близък до баскетбола, играл е и е помагал финансово на доста отбори.

 

Приети бяха и промени в Дисциплинарните Правила на БФ Баскетбол, които включват и повишаване на глобата за техническо нарушение за треньори при подрастващите от 30 на 50 лв.

 

Единодушно със „За“ бяха гласувани и следните промени в ПРАВИЛА ЗА ФИНАНСОВ ФЕЪРПЛЕЙ:

 

„III. Такса мач

 

7. Всеки БК заплаща „такса мач“ в сроковете и размера, определени в чл.96 на Правилата за провеждане на ДП на НБЛ. (отм. „в размер на 700лв. преди всяка официална среща от НБЛ като домакин или гост. Тази такса покрива разходите за съдия, дежурен представител и евентуално оценител.

 

8. Ако БК не заплати „такса мач“ преди някоя среща, то дължимата сума за такса мач за конкретната среща се увеличава на 1000лв.

 

9. Ако БК не заплати общо три „такси мач“ за един сезон му се налага служебна загуба за третия мач, за който не е заплатена таксата. При следващо неплащане на такса се налага втора служебна загуба и автоматично изключване от ДП на НБЛ.)

 

2. ПРАВИЛА ЗА ДП НА НБЛ

 

Чл. 96. (1) БК са задължени да заплащат „Такса мач“ преди всяка официална среща от НБЛ като домакин или гост. Тази такса покрива разходите за съдия, дежурен представител и евентуално оценител.

 

(2) „Такса мач“ е в следните размери:

 

-  700 лв. за всяка среща от редовния сезон и четвъртфинали от етап плей-оф;

 

- 850 лв. за всяка среща от полуфинали и финал за 3-то място от етап плей-оф;

 

- 1000 лв. за всяка среща от финали за 1-во място от етап плей-оф;

 

(3) Ако БК не заплати „такса мач“ преди някоя среща, то дължимата сума за такса мач за конкретната среща се увеличава на 1000 лв. за среща от редовния сезон и четвъртфинали, 1300 лв. за среща от полуфинали и финали за 3-то място и 1400 лв. за среща от финали за 1 място.

 

(4) Ако БК не заплати общо три „такси мач“ за един сезон му се налага служебна загуба за третия мач, за който не е заплатена таксата. При следващо неплащане на такса се налага втора служебна загуба и автоматично изключване от ДП на НБЛ.

 

(Отм. сумата от 2660 лв за домакинските си срещи до 5-то число на всеки месец по време на редовния сезон.

 

(2)           При закъснение и съответно плащане между 6-то и 10-то число на месеца включително, БК дължи наказателна такса от 1330 лв, която остава на разпореждане на НБЛ.

 

(3)           При закъснение и              неплащане на задължението за съдийски разноски след 10-то число на месеца, се налага служебна загуба за следващата среща на БК

 

(4)           В етап плей-оф всеки клуб заплаща съдийските разноски за гарантираните си домакински срещи до 24 часа преди срещата;

 

(5)                    При закъснение и неплащане на задължението за съдийските разноски в етап плей-оф в срока посочен в ал.4 се налага служебна загуба за следващата среща на БК )

 

Чл. 124в. Супер Купата е мач от календар на НБЛ, между шампиона на НБЛ и носителя на купата на България, който се провежда преди началото на сезона с домакинство на шампиона като двата отбора си разделят организационните разходи и приходи.

 

(отм. Чл. 124е. Разходите по организация, без настаняване и транспорт на двата отбора - участници в срещата за Супер Купата на България са за сметка на НБЛ.

 

Чл. 124ж. Разходите за настаняване и транспорт на отборите (състезатели и технически щаб) са за сметка на БК.)“.

 

УС разгледа и прие отчетите на старши треньорите на Националните отбори за подрастващи за 2019 г. Единодушно бяха приети и промени в Статут на Треньора съгласно предоставения на УС от Треньорската Комисия проект, като лицензирането по него започва от началото на спортно-състезателната година.1 2 3 4 5 ... 155 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна ЛигаНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager