Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Дунав 8806 се справи с Рилски спортист

Дунав 8806 се справи с Рилски спортист

 Дунав 8806 записа лесна победа като гост на Рилски спортист в Самоков с 64:54. Русенки се откъснаха напред след първата част и бяха категорични в успеха си, като той е шести за тях през сезона, а те имат и две загуби и са сред лидерите в класирането. За самоковки пък това беше трета поредна загуба.


Най-резултатни за победителките с по 13 точки бяха Жаклин Златанова (7 борби) и Таня Чиров, а 10 добави Радостина Димитрова. За Рилски отново най-силни бяха центровете Стефка Митева с 22 точки и 11 борби и Наталия Топалова с 19 плюс 8.


В следващия кръг от НБЛ-жени Дунав 8806 посреща Монтана 2003 в дерби, а Рилски спортист няма мач.

 

"Още в началото играхме мобилизирано, особено през третата част. В нея направихме разликата много добра за нас, което ми позволи да направя малко повече смени в отбора. Много ми се иска Радостина Димитрова да влезе в по-добър игрови ритъм, защото тя се възстановява все още от контузия - има нужда от игра. Смятам , че Жаклин Златанова връща своята форма, разбира се е далече от това което трябва да бъде, но в началото докато беше още свежа направи много добри атаки. Не съм доволен от момичетата които се включиха от пейката. Много колебливи в защита, много неориентирани ... не съм доволен от тях изобщо", каза след мача треньорът на победителките Георги Божков.

 

"Искам да благодаря на колегата Божков, който извади някой от най-добрите си състезатели при разлика от 20 точки. А тази разлика се получи от опита на играчките, които са в отбора на Дунав Русе. Трудно е  да се противопоставим в течение на цял мач.  Издържахме първите две части, имаше и доста грешки, но имаше и голямо желание за игра. В момента в който натрупахме умора просто не вкарвахме. А и опитах ротация със Силвия Пешина, Теодора Динева не направи днес добър мач. Момичетата, които играха, се постараха ... но дайте да направим сравнение на външните играчи на Дунав и Рилски Спортист! Грешки наши и агресивна защита на противника от 5 точки качи разликата на 20, което направи Дунав по-спокойни и благодарение на това, че Божков даде шанс на всичките си състезателки, даде шанс да се върнем в играта, да намалим разликата до по-прилична загуба. Трудно е да се играе с отбор в който има 8 или 9 опитни състезателки. Аз съм доволен от това което моите момичета направиха, защото това все пак е шампионът на България и носителят на купата с една страхотна селекция", каза пък Иван Лепичев.1 2 3 4 5 ... 159 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten