Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Лукойл Академик продължи с победите

Лукойл Академик продължи с победите

Лукойл Академик продължава да е лидер в мъжката Теси НБЛ. Шампионите са единствени с едно поражение, след като победиха Рилски спортист у дома с 92:87. Успехът дойде доста трудно, тъй като самоковци водеха преди последните 90 секунди на мача. В решителните моменти шампионите успяха да измъкнат победата. Така с Лукойл Акдемик е начело в класирането с баланс 7-1, докато Рилски спортист дели 5-6 място с баланс 4-4.

Аландо Тъкър бе над всички за победителите със своите 27 точки и 9 борби. Божидар Аврамов се отчете с 14 точки и 5 асистенции, а Димитрис Вергинис вкара 13 точки.


За гостите страхотно игра Върнън Тейлър, който пропусна само 3 от своите 18 опита. Той завърши с 36 точки, а освен това имаше и 6 борби. Дарин Иванов пък продължи с добрите си изяви и съумя да вкара 11 точки.

 

"В защита накрая в най-важните моменти допуснахме тройка на Вергинис и пробив на Аврамов, което донесе 6 точки. В този момент пък Равънел изпусна два наказателни удара, но иначе 39 минути аз смятам, че нашия отбор бе по-добър. И в съблекалнята казах - ако искаме да побеждаваме тези отбори, трябва да подобрим защитата. Днес се старахме много, но Равънел бързо натрупа нарушения, а Ваклинов се контузи много рано и останахме без високи хора. Ако това не се беше случило щяхме да бием. Смятам, че нашият отбор бе по-добър. Казах вече, че ще играем все по-силно и по-силно и ще почнем да ги побеждаваме - в това съм абсолютно убеден", коментира след мача Росен Барчовски.

 

Димитрис Галанис пък допълни: "Вече казвах преди, че за нас наистина е доста трудно да играем подобни мачове. Отборът е уморен, защото последния месец играхме доста мачове, не помня колко, и всички важни. Играхме с Балкан, с Левски, а сега и с Рилски, плюс тези от Еврокъп, а това са отбори, които идват да играят здраво с нас. Трудно ни е, когато не сме свежи да имаме постоянно темпо, особено в защита, и поради това първото полувреме Рилски ни вкара 45 точки.


Казах на играчите, че ако преди месец бяхме казали, че в Европа ще спечелим 3 от 5 мача, при започване с 0-4, никой нямаше да повярва. Спечелихме сериозни мачове в Еврокъп, както и разбира се бихме Левски и Рилски. Наистина ни е трудно, но казах на момчетата, че свършиха добра работа и имаме само още два мача, в които ще дадем най-доброто от себе си, след което да си починем по Коледа."1 2 3 4 5 ... 159 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten