Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Черно море победи Спартак Плевен като гост

Черно море победи Спартак Плевен като гост

Черно море Порт Варна си върна победния ход в ТЕСИ НБЛ след загубата от Ямбол миналата седмица с успех с резултат 83:73 като гост на Спартак Плевен. Баскетболистите на Денислав Коцев поведоха във втората част и поддържаха преднина до края, въпреки че не успяха да натрупат сериозен аванс. Така те вече имат 6 победи и 6 загуби и са сред лидерите в първенството, заедно с Лукойл Академик, Балкан и Левски. За плевенчани това бе четвърта поредна загуба, а техният актив е 2-6.

 

Милян Пупович вкара 27 точки и овладя 8 борби за победителите, а с 23 точки и 7 борби се включи Симеон Илиев.

За плевенчани Алвин Етилопи записа дабъл дабъл от 18 точки и 10 борби, 16 вкара Цветослав Острев, а 13 – Джеймс Анакриън.

 

“Нашият отбор спечели със защита, което е видно и от резултата. Допуснахме да ни вкарат само 73 точки, което говори много за нашата работа в отбрана. Не може да се каже кое точно помага при една победа. Винаги се търсят проблемите, но при една победа всичко е от значение”, заяви треньорът на Черно море Денислав Коцев след успеха на неговия тим над Спартак в Плевен.

“Симеон Илиев върви по възходяща линия. Надяваме се срещу Лукойл Академик да бъде в най-доброто си състояние. На този етап се целим в първата четворка”, допълни още наставникът на варненци по повод целите на отбор през настоящия сезон. 

 

“Отдавам загубата на няколко неща. Изиграхме много слаба втора част като гледаме резултата. През първото полувреме те имат изпълнени 18 фаула, а ние 4. Все си мисля, че нашия отбор не е от най-грубите и чак такава голяма разлика да има в съотношение изпълнение наказателни удари. Не е много нормално. Това не оправдание. Другото нещо е, че допуснахме лесни кошове в четири или пет контраатаки с един пас. Ние изпуснахме доста отворени стрелби, които не ни влезнаха. Не мога да се обясня. Това е трети мач“, заяви президентът и треньор на Спартак Цветан Антов след загубата на неговия отбор от Черно море.

“Второто полувреме вече, когато свалихме разликата на 6 точки при една контраатака Васил Александров ние имахме числено превъзходство и трябваше да отбележим, за да станат 4 точки. Тогава не се знаеше изхода от мача.”

 

“Не успяхме да ги обърнем. Изоставахме през цялото време. След като допуснахме за една част ни вкарат 12 точки и след това бяхме догонващия отбор. Малко не ни достигна. Може би една или две атаки. Ако погледнете статистиката ще видите, че показателите са почти равни. Единствено имат повече борби в защита, но това е нормално. Мисля, че стана хубав мач. Винаги, когато има два отбора, единият трябва да победи”, допълни още наставникът на плевенчани.1 2 3 4 5 ... 159 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten