НОВИНИ
 

Рилски спортист - с нова загуба в ЕвроЧалъндж

Рилски спортист - с нова загуба в ЕвроЧалъндж

Втора поредна загуба в турнира ЕвроЧалъндж записа отборът на Рилски спортист. В дебютния си мач в своята "Арена Самоков" тимът бе домакин на беларуския Цмоки Минск и отстъпи със 73:78. Така самоковци остават последни в групата, докато гостите записаха първи успех. Следващата седмица Рилски е домакин на румънския Муреш.
Най-резултатен за българския отбор бе Златин Георгиев с 15 точки, а с дабъл дабъл от 13 и 12 асистенции завърши Корин Хенри.
За гостите Винсънт Хънтър завърши с 24 точки и 11 борби, а 18 точки вкара Демонте Харпър. Бившият плеймйкър на Рилски спортист Бранко Миркович приключи с 9 точки, 5 асистенции и 4 борби.

„Как няма да съжалявам? Най-голямата изненада дойде от техния център Хънтър, който ни вкара четири от четири опита за три точки, а до този момент беше едно от 12. Необходим е опит. Но се борихме, хората поне това видяха. Поздравявам отбора за това, че се бори до край. Има още мачове и въобще не сме се отказали.
Започнахме с много атрактивен и резултатен баскетбол, но във втората част се получи едно объркване. Смятам, че проблемът дойде от нападението – дълги периоди от време не можехме да намерим решение и да вкараме, направихме и грешки. Фактически през втората и третата част загубихме мача – печелим първа с 11 и четвърта с 13 точки. Но в края на краищата баскетболът е такъв – с много обрати, затова е красива игра. Имаме много слабости, както на играчите, така и мои. Очевидно трябва да видя къде бъркам, защото и в Солнок водихме с 10 точки първата част и през втората позволихме да ни настигнат.”, коментира след мача наставникът на домакините Росен Барчовски.1 2 3 4 5 ... 157 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten