Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Академик Пловдив - Балкан, финал за трето място 2 - кой какво каза

Академик Пловдив - Балкан, финал за трето място 2 - кой какво казаЙовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

"Сякаш бяхме забравили да играем баскетбол и чакахме Академик сам да се победи. Енергията ни бе променена в негативен план, нямаше старание и желание, за да победим отбор като Академик. Слабата стрелба е последствие от всичко това, както и фактът, че имаме повече грешки, отколкото асистенции. Те ни надскочиха и по-лесно вкарваха. Първото полувреме бе равностойно, но след това започнаха да трупат предимство и с това се повиши и енергията им. Явно имаше и подценяване. А момчетата на Академик се борят - това го показваха и досегашните им мачове, в които са се борили и при 15-20 точки пасив. Надявам се да покажем съвсем друга енергия и желание в третия мач пред феновете ни. Надявам се на тяхната подкрепа."

Димитър Димитров, Балкан:

"Основната причина за загубата ни е липсата на концентрация в нападение. За никого не е приятно да губи, особено ако е в ролята на фаворит. Надявам се да си вземем поуките и да изиграем на необходимото ниво третия мач, който ще бъде пред нашата публика. Надявам се да им се отплатим за търпението. Надявам се да стане един празник, да има хубава атмосфера и да излезем крайни победители."

Йордан Янков, старши-треньор на Академик Пловдив:

"Много се радвам, че за първи и за последен пътпубликата ни видя на живо и беше при спечелен мач. Много съм доволен от момчетата - играхме като отбор. Успяхме да се съберем след тези 5 поредни загуби, които за пръв път ни се случват през сезона. Доволен съм от играта ни. Имаше напрежение, имаме 24 грешки, но всеки един бе мотивиран, имаше голяма енергия и от пейката. Ще бъде изключително трудно да обърнем серията, но няма невъзможни неща. Присъствието на феновете на Балкан със сигурност ще повлияе. Не смятам, че имаме психологическо предимство, просто трябва отново да играем по този начин. Мисля, че имаме предимство над Балкан във физически аспект."

Николай Николов, Академик Пловдив:

"Подобрихме защитата и енергията в сравнение с последните ни мачове. Балкан не успя да вкара доста далечни стрелби и това също оказа влияние. Енергията ни дойде и от първия ни мач пред публика. Имаме сили да победим и в третата среща. Там също ще има доста публика и се надявам да стане хубав мач."

1 2 3 4 5 ... 178 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten