НОВИНИ
 

Балкан - Берое - кой какво каза

Балкан - Берое - кой какво казаЙовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

 “От някои неща със сигурност съм доволен. Добре, че имахме още един мач преди Левски Лукойл, защото 10 дни щеше да е много, специално за състезателите, които имаха почивка. Видяхме, че вече Крис Минков е в по-добро състояние, Ейджи първото полувреме не беше на много високо ниво, но във второто показа по-добри изпълнения и се надявам във вторник да е още по-добър. Липсваше му практика, която не може да се организира на тренировка, колкото и да ни се искаше. Мисля, че добре играхме този мач. Със сигурност отборът може да се представи на по-високо ниво, но това ще дойде с мачовете. Мисля, че отборите и треньорите в България се познават достатъчно добре. Няма толкова изненади. Може да направиш изненада за една или две атаки или защита. Няма какво ново да се измисли. Ясно е кой какво опитва да прави и кой с какво разполага. Няма изненади нито в едната, нито в другата страна. Втора част имахме добра защита, бяхме дисциплинирани и вкараха лесни точки. Настроението е много по-лесно, когато знаеш, че си дал всичко от себе си в защита. Свършихме добра работа и получихме спокойствие. Беше ясно, че от другата страна има противник, който има проблем с организацията в нападение заради липсата на основния му плеймейкър. Използвахме това нещо.

Цяла година се готвим за този Левски и такива плейофни мачове. Един или два дни не правят голяма разлика. По-добре да сме в такъв игрови ритъм, отколкото да имахме 10 дни почивка. Колко сме добри ще видим директно на терена. Надявам се високата мотивация, която несъмнено я има в отбора, да извади нещо хубаво и да го покаже още по-качествен баскетбол."

 
Крис Минков, Балкан:

 “Доста труден мач се получи. Искам да поздравя Берое, тъй като те показаха характер в тази тежка за тях ситуация с всичките контузии и пътувания за Балканската лига. Знаехме,че ще е такъв мачът, тъй като е решаващ, защото се играе до две победи. Нямаше как да е като първия с 40 точки разлика. Мисля, че агресията се оказа решаващ фактор в края на мача. За момента Сияни ни беше основният плеймейкър и започнахме мача малко без организация. Не бяхме толкова агресивни в защита. Искрено се надявам за серията с Левски Лукойл той да се върне на паркета. Не мисля, че е по-различна серията. Това,което я прави по-различна, е липсата на феновете, защото това е наше огромно предимство, ако има фенове. Надявам се да излезем победители.“

 
Любомир Минчев, старши-треньор на Берое:

"Първо да честитим на победителите. Поздравявам отбора на Балкан. Независимо че докарахме серията до трети мач, за мен в момента, предвид нашето състояние – и игрово, и здравословно, смятам, че по-добрият отбор продължава. Днес си го заслужиха абсолютно. Играха доста здраво в защита. Предизвикаха ни да направим грешки и статистиката го показва. Има много причини, но каквото и да кажа, ще звучи като някакво оправдание. Умората е една от тях и според мен главната. Тук трябва да питаме всички клубове и ръководството на федерацията, защото тя винаги стои над лигата, беше ли нормално третият мач да се играе 48 часа, след като сме играли Финална четворка в Израел. Това са неща, които не са от моето естество. Няма какво да критикувам и да търся с тях да се оправдавам. Били сме в тежка ситуация, опитали сме се колкото сме могли. Не съм толкова споделял, че се разделям с Берое. По-близките хора до мен знаеха. Изпълнявам си договора, той свършва и няма повече да бъда там. Мога само да пожелая успех на отбора. Имаше и хубави моменти, имаше и тежки, както победи и разочарования. Така е навсякъде и във всеки клуб. Най-тежката и най-лошата година бяха първата и последната. Оттук нататък каквото и да кажа, може да се изтълкува по друг начин и да донесе някакви негативи. Тръгвам си с нормални чувства, затова предпочитам да не говоря толкова пред медиите. Каквото съм имал, съм им го казвал. Искам да си запазя добрите отношения с хората, с които съм работил толкова години и да им пожелая успех. Нищо нямам предвид. Единствената яснота, която имам е, че няма да остана в Берое."
 

Павел Маринов, Берое:

“Здравословно се чувствам се добре. Имах настроение за игра. Нямах особено сила, но разчитах повече на емоции. Очевидно силите не ни стигнаха. В защита бяхме по-меки. Изгубихме самочувствие и ритъм в нападение. Според мен мачовете в Балканската лига не бяха на точното време през сезона. Цял сезон имахме проблеми с контузии. Цял сезон някой взимаше на някой друг мястото. Играехме различни позиции. Повечето играчи, които могат да играят на две позиции, играха на неудобните за тях. Аз също на 4, Кейлъб също, сега играеше крило, Ники го нямаше. Голяма бъркотия стана тази година с ротацията и с отбора ни. Побеждавахме Балкан и тук, не беше нещо невъзможно да спечелим серията. Единственото, което трябваше да направим, е да излезем и да играем с желание за апобеда, което до някаква степен се получи, но просто накрая те намериха добър ритъм в нападение и ни пречупиха. Трагедии не може да се правят от сезона. На две момчета от отбора предстоят операции. Един вече претърпя, Кей Джей Фейгън, по спешност от апендицит, а Ники Стоянов мисля, че ще претърпи също интервенция на коляното. Коцето Лазаров също има проблем. Жалко е, защото в началото на сезона бяхме селектирани като самостоятелни единици много добри играчи, но не успяхме да се сработим по една или друга причина."

1 2 3 4 5 ... 179 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten