НОВИНИ
 

Ямбол - Левски Лукойл, кой какво каза

Ямбол - Левски Лукойл, кой какво казаТони Дечев, старши-треньор на Ямбол:

“Какво мога да кажа след един такъв мач, освен да благодаря на момчетата за себераздаването. Да спечелиш три части срещу Левски и да се върнеш от  минус 20 точки, за да поведеш и да имаш позиция да спечелиш мача, е нещо, с което аз смятам, че нашият отбор трябва да бъде горд. Както и друг път съм казвал, в спорта трябва и късмет. Дали е някоя настъпена линия за три точки, дали е някоя борба - когато загубиш с една точка, все има нещо малко, което ти е попречило. Но на първо място смятам, че след като видиш, че отборът ти се е раздал на максимум и е направил всичко възможно да бъде равностоен на безспорно по-добрия отбор на Левски, това е късметът.”

 
Иван Лилов, Ямбол:

“Съжалявам, че нямаше фенове в залата. Надявам се да са били пред телевизионните екрани, защото беше доста красив мач, без някакви напрегнати моменти, с висока резултатност. Борихме се. Стояхме много по-добре на терена, отколкото в София, където бяхме на 29 % от стрелба, а днес - доста повече, което направи мача равен. Накрая изпуснах за победата. Левски е по-класният отбор, но ние днес, с хъс и себераздаване от всички момчета, показахме, че Ямбол е изградил едно лице в българския баскетбол. Най-важното е, че всеки отбор, който играеше срещу нас, имаше притеснения. Това беше нашата цел и я постигнахме.”

 

Константин Папазов, старши-треньор на Левски Лукойл:

“Много оспорван мач. Отборът на Ямбол игра на ръба на риска и нямаше да бъде изненада, ако бяха победили. Много пъти така се случва - най-добрият играч на терена, който играе фантастично през целия мач, накрая изпуска последната стрелба. Имахме 20 точки разлика и недопустимо отпускане, както и много слаби 5 минути за нашия отбор, между 25-тата и 30-тата, които можеха да ни костват мача, защото на гребена на емоцията отборът на Ямбол накрая вече играеше на ръба на риска и с този вариант на ниска четворка, какъвто е Иван Лилов, бяха много неудобни. Не можахме да получим необходимото предимство в подкошието, защото залата е малко по-малка и той се справи доста добре на нисък пост в защита. Радвам се, че се класирахме. Ние, ако бяхме загубили, отново щяхме да бъдем фаворит на мача в София, но във всички случаи щеше да има много по-голямо напрежение в нас.”

 
Венцислав Петков, Левски Лукойл:

“Изиграхме един тежък мач. Поведохме, мисля с 15 точки, след което допуснахме съперникът да се върне и да направи мача тежък. Радвам се, че накрая успяхме да запазим преднината си и да се класираме за полуфиналите.”

1 2 3 4 5 ... 179 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten