Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Нови глоби за играчи и треньори наложи ДАС

Нови глоби за играчи и треньори наложи ДАСНа заседание, проведено на 08.04.2021 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи нови глоби на играчи и треньори.

ДАС  разгледа доклада на Ивелин Тонков - дежурен представител на среща № 97 между отборите на Черно море Тича и Берое, проведена на 04.04.2021 г., в гр. Варна. Въз основа на доклада ДАС реши:

               „Налага на старши-треньора на БК „Черно море Тича“ - Галин Стоянов, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 97, между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Берое“, проведена на 04.04.2021г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК „Черно море Тича“ е отсъдено техническо нарушение за оспорване на съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.

 

               Налага на Симеон Илиев, състезател с № 7 от отбора на БК „Берое“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 97 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК “Берое”, проведена на 04.04.2021г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 7 от отбора на БК “Берое” – Симеон Илиев – е отсъдено техническо нарушение за оспорване на съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

               Налага на Симеон Илиев, състезател с № 7 от отбора на БК „Берое“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 97 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК “Берое”, проведена на 04.04.2021г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 7 от отбора на БК “Берое” – Симеон Илиев – е отсъдено второ техническо нарушение за оспорване на съдийско отсъждане в същата среща. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

Дисциплинарният съвет разгледа и доклада на Чавдар Зехиров - дежурен представител на мача между Спартак Плевен и Левски Лукойл от 04.04.2021 г. Според него ДАС реши:

               „Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща № 94 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Левски Лукойл”, проведена на 04.04.2021г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

          Налага на Любен Пасков, състезател с № 7 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 94 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Левски Лукойл”, проведена на 04.04.2021г.

 

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с № 7 от отбора на БК “Спартак Плевен” – Любен Пасков – е отсъдено техническо нарушение за реакция след съдийско отсъждане. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

 

         Налага на Любен Пасков, състезател с № 7 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 94 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Левски Лукойл”, проведена на 04.04.2021г.

 

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с № 7 от отбора на БК “Спартак Плевен” – Любен Пасков – е отсъдено второ техническо нарушение за реакция след съдийско отсъждане в същата среща. Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

 

              Налага на Мартин Маринов, състезател с № 17 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 94 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Левски Лукойл”, проведена на 04.04.2021г.

 

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.4 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на състезателя с № 17 от отбора на БК “Спартак Плевен” – Мартин Маринов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

1 2 3 4 5 ... 175 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
НБЛ
Рилски спортист
Ръст: 210 см
Тегло: 115 кг
Рождена дата: 24-01-1997
Пост: Център (5)
април
MVP28.3
Точки14.3
Борби11
Асистенции1.5
Отнети топки2
Минути22.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten