Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист – Академик Пловдив – кой какво каза

Рилски спортист – Академик Пловдив – кой какво казаАнтъни Гуджино (Академик Пловдив):

„Изиграхме добра първа четвърт, която завърши при 22-20. През втората четвърт като че  ли изгубихме малко концентрация и дадохме повече свобода на Рилски. Те  са силен отбор и стрелят много добре, а освен това играят много силно на пик енд рол, което прави нещата срещу тях много трудни. Все пак през второто полувреме имахме добри моменти, в които успяхме да  намалим изоставането си, но после разликата отново се вдигаше. Смятам обаче, че имаме какво още да покажем и с повече тренировки нещата ще си дойдат на мястото“.  

Йордан Янков (старши-треньор на Академик Пловдив):

„Първо искам да кажа, че в последните няколко дни се готвихме за мача така, че да победим. Тактически и физически бяхме добре, но, за съжаление, до първите 15 минути някъде ни се получаваха нещата, след което класата на Рилски спортист си пролича. Честно казано отборът на Рилски спортист ми харесва много. Как е подреден отборът, как имат на всяка позиция по двама равностойни играчи и със сигурност едно, че ни надиграха, а и второ със сигурност са в по-добра форма и играха по-добре от нас. Ние можем да си направим изводи, ще направим анализ и нашият отбор трябва да се подобрява, а по-младите момчетата трябва да дават повече и като желание, и като игра на терена“.

 
Мирослав Васов (Рилски спортист):

„Готвихме се добре за  отбора на Пловдив и знаехме, че пазят зонова преса, зонова защита, опитват се да изненадват отборите, но мисля, че ние си свършихме добре работата и ги лимитарахме, което се оказа решаващо за победата“.

Людмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):

 „Добра победа. Бях малко притеснен преди мач, защото обикновено когато направиш силен мач има отпускан, а Пловдив са силен отбор и играят добре в нападение. Имат едни от най- добрите стрелци от тройката и в комбинация със смяната на защитата им имаха необходимия потенциал, за да ни създадат проблеми. В първата част започнахме по- бавно, но във втората наложихме агресивен стил на защита, който даде резултат, а пък същевременно в нападение имаме 30 асистенции, а това се случва рядко в баскетбола. Радващо е, че този отборен стил с много движение, с допълнителни пасове,  почва да се изгражда все повече . Така всеки един е част от отборната игра и това дава резултат. Другото важно е, че завършихме здрави и можем спокойно да се готвим за следващия мач с Ямбол“.

1 2 3 4 5 ... 169 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 183 см
Тегло: 83 кг
Рождена дата: 17-10-1994
Пост: Плеймейкър (1)
февруари
MVP30.5
Точки25.5
Борби7
Асистенции5.5
Отнети топки2.5
Минути37.9
Галерия
Партньори на клубовете
Molten