Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

FIBA Connected Stadium навлезе във всички нива на българския баскетбол

FIBA Connected Stadium навлезе във всички нива на българския баскетбол Компанията Синерджи Спортс и Българската федерация по баскетбол за 12 месеца превърнаха 11 баскетболни зали във „ФИБА свързани стадиони“. БФБаскетбол е сред най-дългогодишните партньори на Синерджи Спортс и демонстрира отлична реализация на инициативата FIBA Connected Stadium, като предоставя условия всички нива на българския баскетбол да се ползват от проекта.

Първоначално партньорството се фокусира върху облекчения процес за създаване, и разпространение на данни от мачовете от професионалните мъжка и женска лиги в страната, но впоследствие процесът се разшири и обхвана двубои при подрастващите и баскетбол на колички, с цел да осигури същите предимства.

Мачове при подрастващи във FIBA Connected Stadium


Баскетбол на колички във FIBA Connected Stadium

 
„Щастлив съм, че БФБаскетбол си партнира с доказан, световно-разпознаваем лидер в областта на спортните технологии и управление на съдържанието, генерирано с тези технологии. FIBA Connected Stadium предоставя изключително много възможности на организации като нашата и ние имаме планове да се възползваме от пълния потенциал на проекта. Това е част от стратегията на федерацията да върви по пътя на дигитализация, модернизация и прилагане на нови технологии на всички нива. В тези времена на несигурност и предизвикателства, със сигурност е голям плюс за баскетбола, че FIBA Connected Stadium е в България“, коментира партньорството президентът на федерацията Георги Глушков. 

„Начинът, по който FIBA Connected Stadium се позиционира и използва в България, е този, който ние винаги сме си представяли – технологично решение, което да служи и удовлетворява нуждите на всички нива на спорта в дадена федерация. Разполагайки с възможността лесно, ефективно и без допълнителни разходи да се заснема съдържание, да се генерира висококачествен продукт, който да се разпространява в реално време и след това, е много ценно предимство за нашите партньори от спортните федерации. В реалността, в която всички се намираме, и произтичащите от нея рестрикции, без да пренебрегваме социалната дистанция, която най-вероятно ще продължи и през 2021, БФБаскетбол е много добре позиционирана в момента, като има възможност да поддържа баскетболната общественост ангажирана със съдържание през цялата година“, сподели Изпълнителният директор на Синерджи Спортс, Марк Силвър.

„Българската федерация по баскетбол е един фантастичен партньор. Организацията бе и е достатъчно иновативна и смела, за да ни се довери и да влезе в партньорство, в момента, в който проектът FIBA Connected Stadium бе представен. Екипът на БФБаскетбол наистина осъзнава пълния потенциал на идеята, зад която в последствие застана и ФИБА, както вижда и всички ползи от проекта. БФБаскетбол понастоящем е лидер при националните федерации по използване на технологии, с цел да повиши интереса към спорта в България“, допълни и Алистър Кемп, Директор „Корпоративни партньори“ в Синерджи Спортс.

„С представянето на FIBA Connected Stadium и стартирането на проекта у нас, БФ Баскетбол се „гмурна“ още по-дълбоко в бъдещето на технологиите в спорта, което, ако трябва да бъдем абсолютно точни, дори не е бъдеще вече, а реалност, която категорично повишава интереса и качеството на спортния продукт. Няма по-горд човек от мен, че федерацията съумява да се позиционира като една от най-иновативните, дигитално- и технологично-ориентирана организация не само в Европа, но и в света. Партньорството със Синерджи Спортс за мен е изключително ползотворно и ни дава широк спектър от възможности да генерираме продукт с много сериозно качество, да го разпространяваме и да развиваме каналите на БФБаскетбол, да създаваме дигитална баскетболна култура и т.нар. хъб от съдържание, дори да монетизираме това съдържание, което е един добре-дошъл източник на приходи за малки федерации, като нашата. В рамките само на една година, БФБаскетбол съумя да осигури излъчване на живо в Интернет на 70 % от баскетболните събития в страната с помощта на FIBA Connected Stadium – в това число, баскетбол на колички, мини баскетбол, приятелски срещи на националните отбори, непрофесионален баскетбол, семинари за треньори, фестивали и активности на съдийския екип. При това с непрекъснато подобряване на качеството на продукцията, нови функционалности и с почти нулева инвестиция на ресурси. Огромен фен съм на непрекъснато прогресиращата симбиоза между спорта, технологиите и данните. Затова се радвам и вълнувам, че сме част от този проект“, коментира Лили Борисова в ролята си на дългогодишен специалист по спортни данни за БФБаскетбол.

БФБаскетбол излъчва директно чрез FIBA Connected Stadium в собствените си канали в YouTube - НБЛ и БФБаскетбол.

1 2 3 4 5 ... 169 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 183 см
Тегло: 83 кг
Рождена дата: 17-10-1994
Пост: Плеймейкър (1)
февруари
MVP30.5
Точки25.5
Борби7
Асистенции5.5
Отнети топки2.5
Минути37.9
Галерия
Партньори на клубовете
Molten