Академик ПловдивБалканБероеЛевски Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасШуменЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – Академик Пловдив – кой какво каза

Балкан – Академик Пловдив – кой какво казаБожидар Аврамов, Балкан:

„Беше важно да бием Левски. Постигнахме го много трудно. Сега беше важно да вземем и този мач, за да не обезсмислим победата над Левски.

Много добър мач в нападение и много добър мач в защита. Ако не бяхме вкарали някои положения, мачът беше равен. Поздравявам Академик за хубавата им игра. Бяхме подготвени за тяхната зонова преса, тренирахме я. в средата на третата част успяхме да намерим противодействие. Ако продължаваме да играем така, след Нова година нещата ще бъдат много по-добри.“

Марин Маринов,  Балкан:

"Играхме добре в нападение. Имаше много настроение в отбора. Победата над Левски ни даде нужното самочувствие да влезем добре в мача. Академик са опасен отбор и най-малкото отпускане може да промени резултата. Те влязоха с много повече енергия на полувремето. Не успяхме да се справим в началото с тяхната зонова защита, но в течение на мача се адаптирахме. Относно моето представяне смятам, че винаги може и по-добре. Гостуването в Ямбол винаги крие рискове за всеки един отбор от Лигата. Чака ни трудно гостуване. Относно класирането, започнахме зле, но се надявам до плейофите да сме в челните позиции.”

Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

“Доволен съм как играхме в нападение през първата половина, защото играхме като отбор, топката вървеше бързо, създавахме позиция за открити стрелби и това беше хубава част. Лошото беше, че защитата ни не беше достатъчно агресивна. Позволихме специално през първата част много точки на противника, което не е добре. Във втора оправихме малко нещата и изглеждаше по-добре. Основният проблем е, че не държим фокус 40 минути. Вижда се, че когато състезателите са на терена дълъг период, се изморяват и започват да правят някакви грешки, които не е трябвало да стават по никакъв начин. Забавихме много играта. Те играят зонова защита, а ние не се опитвахме да ги наказваме, докато са в зонова преса, защото си пазим резултата, което просто няма смисъл. 10,15 точки не са никакво предимство. Това със сигурност не е начинът, по който трябва да се играе, когато противникът е толкова агресивен. Най-важното е, че успяхме да победим и да посрещнем празниците в добро настроение. Това е основно. Сега имаме мачове на 3,4 дни и се надявам да хванем ритъм и да изглеждаме по-добре, за да сме във форма до края на януари, което ще ни направи конкурентни за евротурнирите.”
 
Васил Бачев, Академик Пловдив:

„Искахме да завършим годината с победа. Надявам се да се развиваме още през следващата. Смята, че сме подготвени физически и тактически да пазим различни защити. Защитата ни костваше мача. Особено първата част. Пожелавам си през 2021 година да сме здрави.“

Тони Гуджино, състезател на Академик Пловдив:

„Имахме лошо първо полувреме. Те стреляха добре за три точки. Програмата ни беше дълга през последните седмици. Играхме 9 мача за 12 дни, пътувахме до Северна Македония, Черна гора. Мисля, че просто имахме слаб старт. В края намалихме разликата до 6 точки, имахме още време и шанс да спечелим, но тогава Аврамов вкара тази взривяваща тройка с табло. Имаше няколко ситуации, но хубавото е, че се борихме. Мисля, че класирането ни до момента е невероятно. Говорих с Данчо през лятото, преди да дойда тук. Той ми разказа за проекта, който развиват с млади български играчи. Тези момчета са страхотни. Мисля, че те са бъдещето и доказват, че могат да се справят. Имахме ужасен късмет с Рилски спортист у дома, където загубихме с две продължения. С още няколко мача ще изглеждаме още по-добре. Сега сме с баланс 4-4, приемаме го. Само да бъдем здрави, очаквам и се надявам, че ще сме по-добри занапред."


Йордан Янков, старши-треньор на Академик Пловдив:

„Основната причина за загубата беше умората. Имаме по-високи проценти при стрелбата за две точки, повече борби, повече асистенции и по-малко грешки. Единственият компонент, в който сме по-зле от Балкан, е тройката. Въпреки голямата разлика, аз смятам, че отборът игра добре. Отдавам проблемите в защита на липсата на фокус, което е, защото просто беше много трудна програмата за нас до този мач. Сега съм много доволен, защото всички ще могат да си починат няколко дни. Ще дам повече време на момчетата за почивка и ще се стараем да изгладим някои детайли в играта в нападение и защита.

Много съм доволен от момчетата на базата на всичко, през което минахме. Въпреки загубата сме една крачка напред. Показахме, че през второто полувреме се справяме добре. Смятам, че беше добър мач за нас.


Много е трудно да се играе така. Опитвам се да играем по-търпеливо. И днес можехме да победим, доближихме се до 7 точки.“

Решения на ДАС
10.11.2021 10:20
Решения на ДАС
1 2 3 4 5 ... 183 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 210 см
Тегло: 106 кг
Рождена дата: 21-06-1994
Пост: Тежко крило - Лек Център (4-5)
октомври
MVP32.5
Точки20
Борби13.5
Асистенции3.3
Отнети топки1.8
Минути34.2
Галерия
Партньори на клубовете
Molten