јкадемик ѕловдивЅалканЅероеЋевски –илски спортист—партак-ѕл„ерно море “ича„ерноморец ЅургасЎуменямбол
Ќќ¬»Ќ»
 

ƒудев и »скренов Ц на победа от финал в ѕлейоф Ќ в Ѕ‘Ѕ е-баскет лигата

ƒудев и »скренов Ц на победа от финал в ѕлейоф Ќ в Ѕ‘Ѕ е-баскет лигата

ћилен ƒудев и ≈рик »скренов са на път да си осигур€т нов сблъсък в Ѕ‘Ѕ е-баскет лигата. ƒвамата завършиха съответно втори и трети в ƒивизи€ 15 в груповата фаза, като мачът между т€х бе един от най-интригуващите в този етап.

 

ƒвамата записаха първи победи във втората фаза на плейофите. — „Ћевски Ћукойл“ младежки€т национал »скренов победи „ѕолитехника“ със 112:80 и продължава без загуба в надпреварата вече 18 мача. ƒудев пък се пребори със сво€ „–илски спортист“ с „Ўампион 2006“ на ‘илип Ѕерг след 103:93. Ѕерг също бе в завързаната ƒивизи€ 15, като зае второто м€сто.

 

¬ ѕлейоф ¬ се стигна до очаквани€ сблъсък между …ордан ћинчев от „Ћевски Ћукойл“ и јлександър ћатушев от „ямбол“. ћинчев спечели втори успех в плейофите с 92:83 срещу Ѕ”Ѕј Ѕаскетбол и завърши сери€та с 2-1 победи (загуби мач номер 2 със 101:104).

 

ѕърва загуба от 18 мача записа националът на Ѕългари€ от тима до 16-годишна възраст ÷ветомир Ѕонев. “алантът от „„ерно море “ича“ отстъпи пред тим на фен на „Ћевски Ћукойл“ със 118:129. ¬ долната част на схемата пък с интерес се чака сблъсък между други двама професионални баскетболисти – ясен ћилов от „—портни таланти“, играещ с „ј1 јкадемик“ (—офи€) и ƒаниел «апр€нов от „—лав舓. ƒо тази фаза се добраха и ћарин ћаринов от „Ѕалкан“, ƒимитър √енов от ÷— ј, ћартин ћаринов от „—партак“ (ѕлевен), √еорги јдирков от „–илски спортист“-2 и претърпели€т очакваната операци€ на рамото черногорски център на „Ѕалкан“ ћихайло —екулович.

 

¬ече на победа от ‘инал в ѕлейоф F е юношески€т национал ƒам€н ћинков. ѕри още един успех над „јтлетик“ русенецът, който играе с „ј1 јкадемик“ (—офи€) ще се изправи срещу јлександър √авалюгов от „Ѕалкан“. √ардът на „зелените“ се разправи със —то€н  айнаров от „Ўампион 2006“ с 2-0 победи и вече чака сво€ съперник. Ќа една победа от финал в ѕлейофната си сери€ е и  остадин Ћазаров от „ямбол“.

 

 

ѕълна програма на плейофите и резултати


Ќай-интересните сблъсъци от плейофите по традици€ остават в ефира на “¬1. ƒнес специален гост в студиото от 18:40 ч. ще е ¬алентин ћихов - бивш президент на футболни€ съюз и ѕрофесионалната футболна лига.1 2 3 4 5 ... 184 ї
 Ћј—»–јЌ≈
ЌЅЋ
Ћевски
–ъст: 208 см
“егло: 111 кг
–ождена дата: 08-09-1990
ѕост: ÷ентър (5)
ноември
MVP27
“очки19.7
Ѕорби12.7
јсистенции1.3
ќтнети топки1
ћинути23.8
√алери€
ѕартньори на клубовете
Molten