Академик ПловдивБалканБероеЛевски Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасШуменЯмбол
НОВИНИ
 

Съдийската комисия към БФБаскетбол – с благодарност към Йордан Бозов

Съдийската комисия към БФБаскетбол – с благодарност към Йордан Бозов

След 30 години по терените у нас и в чужбина, миналата седмица един от най-обичаните и уважавани баскетболисти у нас в последните години – Йордан Бозов, обяви, че слага край на професионалната си кариера. Гардът на „Рилски спортист“ направи това чрез социалните медии, след като стана ясно, че сезонът в НБЛ приключва заради световната епидемия от COVID-19.

 

Обявлението на 41-годишният играч предизвика много реакции, като благодарност за приноса му изказаха от „Рилски спортист“, където игра в последните 8 сезона, а също и от „Балкан“, чиито екип също е обличал в кариерата си.

 

Специално благодарствено обръщение прати и Съдийската комисия към БФБаскетбол:

 

„От името на цялата съдийска общност, Съдийската комисия към БФБ иска да изкаже своята благодарност към Йордан Бозов за приноса му за развитие на българския баскетбол за всичките тези години, в които той се е отнасял с уважение не само към самата игра, а и към всички участници в нея. Винаги е бил пример за подражание с коректното си поведение, професионализъм и себераздаване.

 

За нас той е един от положителните примери как може състезателите добронамерено да дискутират ситуации по време на срещата.

 

Ние силно се надяваме господин Бозов да продължи своето развитие като треньор, педагог и ръководител в българския баскетбол и да предаде своя опит, знания и умения на младото поколение. Сигурни сме, че съвсем скоро отново ще се видим в залите и искаме да му пожелаем много здраве и успехи в новите начинания.“

 

Снимка: Bgbasket.comРешения на ДАС
10.11.2021 10:20
Решения на ДАС
1 2 3 4 5 ... 184 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Левски
Ръст: 208 см
Тегло: 111 кг
Рождена дата: 08-09-1990
Пост: Център (5)
ноември
MVP27
Точки19.7
Борби12.7
Асистенции1.3
Отнети топки1
Минути23.8
Галерия
Партньори на клубовете
Molten