А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – Академик Бултекс 99 (83:64) – кой какво каза

Балкан – Академик Бултекс 99 (83:64) – кой какво каза

Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан:


“Имахме период, в който бяхме добре концентрирани в защита и мисля, че бързо направихме добра разлика, за да няма напрежение сред състезателите и феновете. Мисля, че и феновете са доволни днес. Със сигурност може и по-добре, но малко празнувахме, имахме няколко дни почивка и сега трябва да се върнем отново на 100% да сме готови за другите мачове, защото ни очакват двата най-сериозни противника в този шампионат. Надявам се да сме по-добри в следващите мачове.


 По принцип не сме фокусирани върху това как да фаулираме, дори не използвахме всички фаулове, това е лошата част от нашата защита, в която не успяхме да спрем някои контраатаки, нямаше много голямо напрежение при нас, за да ги натискаме. Със сигурност не е нещо, с което трябва много да се гордеем, защото това показва, че не сме били достатъчно агресивни, можехме да сме по-агресивни в защита, но изпълнението на фаулове зависи от много неща. Важно е и се надявам транзицията в защита да стане по-добра за следващите мачове и всички играчи да са здрави.


Относно дебюта на 15-годишният Илиян Пищиков от школата на Балкан Арсич каза следното:


“Не искахме много да го ангажираме, защото той си има тренировки с неговия набор, но мисля, че беше време феновете да се запознаят с него. Със сигурност Илиян скоро ще играе важна роля в отбора на Балкан и аз съм тук да му помогна малко да натрупа опит и да усети какво е да тренира с мъжкия отбор. Със сигурност до края на сезона ще използваме всеки един момент, когато позволява и неговата програма, за да го вземем и да му помогнем с някои неща, за да напредва по-бързо. Надявам се до следващия мач с Берое да имаме ново попълнение. Дали ще е в състава за мача или не, мисля, че не е от такова значение, а колкото е възможно по-бързо да пристигне, за да може да се сработи с отбора и да помогне за Купата. Мисля, че до седмица ще пристигне. Винаги сме готови да играем за победа, независимо с кой отбор играем. Както загубихме мача с Берое, така и можехме да го вземем. Имахме период, в който играхме добър баскетбол, но не го изиграхме 40 минути. Със сигурност те са един от най-силните отбори в България и не ни чака лесна работа, но ще дадем всичко от себе си да изиграем добър мач.”

 

Дейшон Найт, Балкан:

 

“Мисля, че беше добър мач, въпреки че имахме малка почивка заради Коледа, но всъщност започнахме по-добре, отколкото си мислех.  Академик играе доста добре, въпреки че започнаха по-слабо, но ние си спазихме плана за мача и спечелихме. Няма промяна с това, че нямаме чист пойнт гард, играем същото, което и преди, със същите роли. Щеше да е по-добре, ако новият ни играч беше пристигнал, но всичко е добре. Няма нищо по-различно от това, че играя срещу Академик, където бях и преди. Може би е малко по-забавно, защото ги познавам.  Когато дойдох от САЩ не познавах много хора, но след като дойдох в Пловдив познавам всички. Знаех, че те ще дойдат и ще играят добре, искат да се борят да спечелят винаги. За мача с Берое, очаквам да имаме един ден почивка и след това да започнем да се готвим сериозно.” 

 

Йордан Янков, помощник-треньор на Академик Бултекс 99:

 

 "Може би не се бяхме подготвили достатъчно добре за мача, а Балкан игра доста по-добре. Не искам да коментирам каква е причината да не сме изпълнили нито един наказателен удар. Играехме този мач като всеки друг. Мисля, че не сме били по-малко агресивни или пък да стреляме само тройки. Каква е причината не мога да ви кажа. Със сигурност липсата на Асен Николов се отрази. Той е опитен треньор, вече толкова време е начело на отбора. Опитахме се да компенсираме с енергия и колкото можем да играем, но се видя, че Балкан е силен противник и не е случайно, че са първи за момента. Тенчо Тенчев беше болен. Снощи вечерта разбрахме, че има температура и не смятахме, че е хубаво да играе в този мач. Мисля, че можем да се противопоставим на Рилски спортист. Ще се подготвим за мача, въпреки че имаме и гостуване в Балканската лига. Ще се опитаме да направим всичко възможно да играем добре и в крайна сметка да победим." 

 

Васил Бачев, капитан на Академик Бултекс 99:

 

„Първо искам да поздравя Балкан за победата. Това е един от най-добрите отбори в лигата. Знаехме, че ще е труден мачът. Започнахме лошо, после ни поведоха с 20 точки. Успяхме да се върнем до някаква нормална разлика и до там ни стигнаха силите явно. Със сигурност Асен Николов щеше да ни помогне в някои отношения. Ще дадем всичко от себе си срещу Рилски спортист. Ние във всеки мач излизаме за победа. Надявам се да зарадваме публиката. Ние вкъщи играем по-добре този сезон, така че се надявам това да помогне и да победим. Може би, ако имаме още един човек в състава, ще е по-добре, защото външните играчи се изморяваме. Това вече зависи какъв играч ще дойде. Има време, сезонът е дълъг. Излизаме да бием във всеки мач."1 2 3 4 5 ... 152 »
http://allstar.basketball.bg/
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Балкан
Ръст: 193 см
Тегло: 92 кг
Рождена дата: 06-02-1993
Пост: Комбо Гард (1-2)
март
MVP35
Точки20
Борби6
Асистенции4
Отнети топки5
Минути26.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager