А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Ямбол - Черно море Тича (74:88) – кой какво каза

Ямбол - Черно море Тича  (74:88) – кой какво каза

 

Стойо Чолаков (треньор на Ямбол):

 

“Честитя победата на отбора на Черно море - отборът, който определено излезе с повече хъс и мотивация за този мач. Относно нашата игра, явно класирането ни е точно отражение на играта ни.”

 

Дарин Иванов (Ямбол):

 

“Тежко е да се говори след мач, в който мисля, че трябваше задължително да победим. В последните мачове се забелязваше напредък в отбора, но днес не показахме това, което тренираме. Мисля, че в отбора се натрупа умора, защото определено сме с  по-къса скамейка и наистина  не изглеждахме така, както трябва. Може би трябва да си починем. Сега имаме и нови попълнения, нов играч, който мисля е доста качествен, и ще помогне на отбора. Оставяме зад гърба си старата година и се надявам, че новата ще ни донесе повече победи. Бих желал да благодаря на публиката, че отново беше с нас и никога не се отказва, винаги ни подкрепя. Искам да дам и малко кураж на треньора ни Стойо Чолаков. Нека продължаваме да работим здраво и нещата ще се получат.”

 

Галин Стоянов (старши-треньор на Черно море Тича):

 

“В Ямбол се играе много трудно. Независимо че в момента е  в спад, отборът на Ямбол е много стойностен и играе приятен баскетбол. Много проблеми ни  създадоха двамата сръбски вътрешни играчи - младото момче, 19-годишният Милош Чойбашич, днес е  с 13 точки и 10 борби и показа прилична класа за нашето първенство. Успяхме донякъде посредством защитата, която бяхме избрали, да ограничим играта на Дарин Иванов и изобщо на силните периферни играчи на Ямбол, не само в лицето на Дарин, но и на Александър Матушев. Двамата бяха доста сериозна заплаха по периферията. Естествено, така ни обелязаха малко повече точки в подкошието, но ние по принцип там имаме определи проблеми. Така че решихме да рискуваме и да играем по този начин. Стоян Петков, нормално, неговата класа е ясна - 15 точки, 6 борби, 5 асистенции, 4 откраднати топки - страхотно полезен. Но ние бяхме избрали от какво да се възползваме, кое да ограничим и кое да позволим. Искам да поздравя най-великолепния борец на днешната среща за нашия отбор - това е Коча Йовович, който от плеймейкър явно ще се превърне в силен център. Джими Гавин днес  е с 13 точки, скромно за нашите очаквания към него, но за сметка на това има 7 асистенции, което автоматично означава, че има принос за 27 точки. Много силно представяне на Симеон Илиев, очаквано за мен, той е един доста добър състезател, години наред го показва. Като игра и Ники Георгиев доста ни помага, той се върна след контузия. Мисля, че през по-голямата част от мача контролирахме събитията. Накрая си позволих да пусна за една идея повече време младите  момчета, към които  аз продължавама да твърдя, че имам повече очаквания и изисквания поради една проста причина: когато си млад, трябва да си практически неуморим емоционално и физически. Искам от тях тази свръхенергия и свръхагресия. И докато не започнат да ги показват постоянно, няма да ги пусна да дишат свободно. Те са длъжни. Когато си толкова млад, просто трябва да кипиш. Това искам от тях. Независимо дали понякога ще грешат, искам от тях да са много агресивни. Искам го от тях и ще продължа да го искам, защото знам, че го могат, виждал съм ги, показвали са го. Предполагам, че така стоят нещата и при Стойо Чолаков, защото и той има много млади момчета и също очаква много от тях. Бъдещето на България в крайна сметка е в младите момчета, но нищо не трябва да получават даром, защото българинът много бързо се задоволява с малко, а когато е даром, не обича и да се труди. Това е едно от нещата, с които е свързано моето пожелание към тях. Нова година е, нека да имат изпепеляващо желание да тренират и да бъдат на максимума от енергията и усилията си. Пожелавам го като цяло на момчетата в България, които са млади и имат невероятния шанс да бъдат налагани в различни отбори. Това нещо не беше точно така допреди 10 години. Сега много се моля да използват шанса си, но не трябва да бъде даром.”

 

Пламен Алексиев (Черно море Тича):

 

“Като цяло приятен мач и за двата отбора с оглед на празниците, които отминаха. Виждам, че отборът на Ямбол се подсилва с нови попълнения и се надявам, че ще подобрят играта си във времето. Що се отнася до нас, ние имаме над какво да работим, имаме и контузени трима- четирима играчи, които не са тренирали доста време. Искам да пожелая весело посрещане на празниците и да нямаме контузии, което е най-важното!”Решения на ДАС

Решения на ДАС

09.03.2020 15:26
1 2 3 4 5 ... 152 »
http://allstar.basketball.bg/
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Балкан
Ръст: 193 см
Тегло: 92 кг
Рождена дата: 06-02-1993
Пост: Комбо Гард (1-2)
март
MVP35
Точки20
Борби6
Асистенции4
Отнети топки5
Минути26.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager