А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – А1 Академик София (101:78) – кой какво каза

Балкан – А1 Академик София (101:78) – кой какво каза

Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

"Доволен съм от това, че имахме достатъчно и енергия, и фокус за някои неща. Не съм доволен, че във втората част не използвахме бонус фаулове да спрем някои контраатаки и лесни стрелби под коша. Мисля, че постепенно подобряваме играта ни. В защита бяхме по-добри, отколкото в предишни мачове, особено в третата част, където това бе много видимо и направи основната разлика да се откъснем и да няма никакво напрежение. Ще търсим играч, който да вдигне нивото на отбора а не просто някой, който да дойде за бройка. Когато намерим добър състезател, тогава ще вземем. Очаквам много тежък мач с Черно море, защото те показаха много добра игра, биха всички мачове у дома, паднаха само от Левски Лукойл във Варна. Със сигурност няма да ни е лесно с тази съкратена ротация, но ще си свършим нашата работа, ще ги разучим, ще се подготвим максимално и се надявам и там да спечелим." 

 

Димитър Димитров, капитан на Балкан:

"Получи се лесна победа за нас. Очаквах малко по-труден мач с оглед на двамата липсващи играчи, но излязохме мотивирани и концентрирани да стигнем до този резултат да победим без напрежение. Преди имахме състезатели, които не получаваха толкова минути. Сега мисля, че те има какво да покажат на терена. Мисля, че сега е техният шанс да покажат, че заслужават да играят повече и да компенсират липсата на липсващите състезатели."

 

Георги Давидов, старши-треньор А1 Академик София:

"Мачът се играе от четири части. Играем срещу много опитен отбор, въпреки че имат кадрови проблеми, те си остават добри състезатели с много добър треньор, така че ние имахме своите надежди. Играхме добре първото полувреме, но в третата част нямаш право да влизаш по този начин. Получава се тенденция и трудно можеш да се върнеш в мача срещу толкова класен тим. Все пак това е шампионът на България. Това е основната причина. Естествено, те са по-опитни състезатели, играят по-умно в защита. Ние не можем да разчитаме толкова бързо ситуациите на този етап от нашето развитие и закономерно резултатът е такъв. За съжаление основни единици в нашия отбор не дадоха това, което могат за пореден мач. От тази гледна точка имаме потенциал, дано скоро време да се изяви.

 

Цветомир Чернокожев, А1 Академик София:

"Второто полувреме започнаха да вкарват повече от нас, а ние да правим глупости в нападение и защита и резултатът се показа накрая. Те са по-опитни и бяха разучили каква защита да играят на нашите нападения, поради тази причина не можаха да се получат повечето. Имахме няколко добри мача. Мисля, че трябва да покажем добра игра срещу тези противници, които имаме шанс да победим, но, естествено, не трябва да се отпускаме и срещу отбори като Балкан. Надявам се да вземем победите, които се очаква от нас. Мисля, че до момента се представяме добре. Не сме искали повече от това и смятам, че към момента представянето ни е задоволително до момента."Решения на ДАС

Решения на ДАС

09.03.2020 15:26
1 2 3 4 5 ... 152 »
http://allstar.basketball.bg/
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Балкан
Ръст: 193 см
Тегло: 92 кг
Рождена дата: 06-02-1993
Пост: Комбо Гард (1-2)
март
MVP35
Точки20
Борби6
Асистенции4
Отнети топки5
Минути26.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager