А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Черно море Тича – А1 Академик София (85:64) – анализът на треньорите

Черно море Тича – А1 Академик София (85:64) – анализът на треньорите

Георги Давидов, старши-треньор на А1 Академик София:


"Първо искам да честитя победата на Черно море Тича, напълно заслужена. Колкото до играта на нашия отбор съм изключително изненадан, казах го и на момчетата. Нищо не предполагаше такава игра от нас, нищо. Тренировките ни през седмицата бяха супер, нищо не предполагаше такова развитие на мача днес. Може би смяната на зали - вчера в Христо Борисов, днес в Конгресна повлия на момчетата, но при 3 от 26 от тройката и 25 грешки не можем да си търсим извинение.


Първото полувреме се справихме с основните им играчи, това което имахме като замисъл се получи. Второто полувреме обаче претърпяхме пълна катастрофа, опитахме всичко и в защита, и в нападение, но нищо не стана. Изпълнихме нашата програма минимум от последните ни 4 мача, като не успяхме да вземем само този.


Момчетата тренират много добре, тренират и се отнасят професионално и като успееш да запазиш един колектив година и половина нещата се получават."

 

Галин Стоянов, старши-треньор на Черно море Тича:


„Разликата се получи реално второто полувреме, когато растеше малко по малко. Това ни помогна да сме една идея по-спокойни и не толкова припряни. Имаше неща, които работихме през седмицата изключително целенасочено и когато в един момент нещо, което си го работил, не се получи, е нормално да си ядосан и напрегнат. С оглед на по-слабата резултатност първото полувреме, може би е нормално нашите момчета да бяха леко напрегнати и след почивката бяха по-идейни и подредени в защита, като съм далеч от мисълта, че на полувремето мога да им кажа нещо ново за това как да играят. Напрежение явно имаше доста, защото бяхме работили много над нещата, които първото полувреме не ни се получаваха. Едва след почивката момчетата, освободени, започнаха да играят баскетбола, който бяхме подготвили за публиката днес.


Включването на играчи от пейката доста промени вида ни. Мартин Стефанов и Мартин Йорданов днес имаха сериозен принос към победата.


За мача с Левски Лукойл не мисля за резултата, а мисля за израстването на момчетата по отношение на идеи в нападение - индивидуални и отборни, и на идеите в защита, които се опитваме да прилагаме. Понякога изглеждаме не много добре, понякога изглеждаме прекрасно - искаме да изравним тези нива. Левски е много класен отбор. Искам момчетата да дават най-доброто от себе си, да бъдат умни, в това което правят, а не просто емоционално да бягат из игрището."Решения на ДАС

Решения на ДАС

09.03.2020 15:26
1 2 3 4 5 ... 152 »
http://allstar.basketball.bg/
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Балкан
Ръст: 193 см
Тегло: 92 кг
Рождена дата: 06-02-1993
Пост: Комбо Гард (1-2)
март
MVP35
Точки20
Борби6
Асистенции4
Отнети топки5
Минути26.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager