НОВИНИ
 

Черноморец - А1 Академик София (84:86) - кой какво каза

Черноморец - А1 Академик София (84:86) - кой какво каза

Георги Давидов (старши-треньор на А1 Академик София):


„Това е третият инфарктен мач за нас. Поздравявам първо отбора на Черноморец. Те са добър отбор. Имат добри и стойностни играчи и добър треньор. Още повече, че е новак в елита. Благодаря на моите момчета за хъса и характера, за волята, която показаха за победа. Искам специално да кажа: тази победа аз лично посвещавам на Филип Емилов – момче от нашата школа, което претърпя много тежка контузия. Пожелавам му да се оправи възможно най-бързо. Искам да знае, че ние мислим за него. Тази победа е за него.

В нашия отбор има много добри състезатели, които са взаимнозаменяеми. Това е точно нашата сила. Освен това разчитаме много на отборната работа, отборния дух и факта, че нямаме толкова голяма разлика в постовете. Това е въпрос на селекция. Такава беше идеята ни още в началото.“

 

Андрей Иванов (А1 Академик София):


"Победите навън са важни, не само тези у дома. Поздравявам отбора на Черноморец – много ни затрудниха. В трети пореден мач имам късмет да бием в края. Дай Боже така да продължава. Предстои ни тежко гостуване във Варна, имаме шансове и там да си вземем мача. Трябва да си вземем поуките от този мач. Допуснахме много грешки, за които говорим цяла седмица. С работа всичко рано или късно ще си дойде на мястото."

 

Йордан Колев (старши-треньор на Черноморец):

 

"За втори път се разминаваме с втората победа. Първо в Плевен – по същия начин имахме да изпълняваме наказателни удари и не ги вкарахме. Има неща, които ако час по-скоро не оправим, трудно ще можем да спечелим. Имам предвид нашия начин на игра в защита. Той е под всякаква критика. Ние сме отборът с най-много допуснати точки. И това веки мач става все по-тежко и по-тежко. Днес, въпреки че нямахме добър процент в нападение и допуснахме много грешки, пак вкарахме 84 точки. За мен е необяснимо. От началото на сезона, вече девет мача, в третата част ни вкарват най-много точки. Не стига, че губим, но, след като сме играли 20 минути, имали сме почивка… За мен е обяснимо. По ред причини нямаме добър тренировъчен процес. Проявяваме характер. Искаме да спечелим мача. И липсата на опит ни попречи.

Направихме 18 грешки. Основният проблем е, че имаме доста скъсена ротация с липсата на Паулин Жардим, на Ангел Димитров.

Много тежко е да се говори след такава загуба. Смятах, а и по-важно – момчетата смятаха, че можем да спечелим този мач."1 2 3 4 5 ... 157 »
КЛАСИРАНЕ
Галерия
Партньори на клубовете
Molten