А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – Берое (86:94) – кой какво каза

Балкан – Берое (86:94) – кой какво каза

Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан:

"Водехме с 21 точки и започнахме да играем безотговорно в нападение, да взимаме някакви ненормални стрелби, защото някои състезатели просто си гонеха точките, кой повече ще вкара. Това доведе до това да не може да играем нормална защита, защото те вкараха доста точки на контраатака. Когато разликата падна под 10 точки, загубихме спокойствието, което имахме. Стрелбата ни не вървеше. Една по една грешките се натрупаха. Загубихме мача в края на третата част, защото допуснахме те да се върнат в мача. Случва се и на най-високо ниво в баскетбола да загубиш голяма разлика. Баскетболът е такъв. В един момент стрелбата върви, в друг не. Проблемът е, че даже, когато имаш минус, ако имаш нормални стрелби, въпрос на време е кога ще започнеш да вкарваш. А понякога, колкото и добри стрелби да са, ако това е случайност, а не въпрос на игра и на прочит, въпрос на време е кога ще потънеш. Ние имахме нормално движение на топка, знаем как играят в защита, намирахме открити стрелби и стреляхме нормално. Втората половина на мача това изчезна. Започнахме с много импровизации и индивидуални игра в нападение. Всяка загуба влияе на самочувствието на отбора. Може да ни повлияе по такъв начин, че да се стегнем и да вземем по-сериозно нещата. Надявам се, че следващият път при това положение, ще помнят какво е станало сега.”

 

Димитър Димитров, Балкан:

“Мисля, че по резултата, който беше първото и второто полувреме, определено защитата е главният виновник за загубата. Трябва да си видим грешките и всеки един да гледа мача. Все пак сме отбор. Не може да допуснем такава разлика да падне. Защитата беше доста по-слаба през второто полувреме, не знам на какво се дължи. Не мисля, че беше отпускане. Трябва да видим грешките си. Със сигурност има умора, но това не може да е оправдание. Във всяка европейска лига има по 5,6 отбора които играят този цикъл сряда събота. Те не се уморяват и това не трябва да е оправдание. Със сигурност ще е доста по-различен мачът в Красноярск. За да си тръгнем с победа, трябва да дадем 300% повече от нас от това, което играхме днес. Една загуба винаги влияе по някакъв начин. Надявам се да сме достатъчно умни да ни повлияе положително. Надявам се тя да е един шамар, който да ни събуди. Тежко е, но се надявам да сме достатъчно умни, за да си вземем поуките и да не повтаряме грешките си.” 

 

Любомир Минчев, старши-треньор на Берое:

„Победата е важна за класирането и за наше спокойствие и самочувствие, но не трябва да се заблуждаваме от това. Играхме слабо през първото полувреме, най-вече в защита, също с грешни решения и атаки. През второто имахме доста по-голяма успеваемост и може би някои индивидуални решения, които играчите взеха, бяха по-правилни и успяхме да вкараме. Може и противникът да се е успокоил, не знам. Не мога да говоря за тях. За нас беше важно да победим в този мач. Нищо не дава кой знае какво, просто е една победа. Доволен съм, че успяхме да се преобразим от трудна ситуация. Това, което говорих преди началото на мача, трябваше да бъде по-мотивиращо, но не беше така. Малко повече се развиках за начина, по който играем в защита и най-вече за това, че нямахме никаква енергия и интензитет. Това е нещо, което винаги съм искал от моя отбор. Малко приличахме на отбор, който не работи в защита. В предните няколко мача изразих безпокойство, че лесно ни се получават нещата, а после имаме поредица с по-силни противници. Друго е, когато имаш вързани мачове, а не да направиш една разлика и после да играеш без всякакво напрежение."

 

Иван Лилов, Берое:

„Може би това ни е най-сладкият успех, особено след като ги бихме за 20 минути. През първото полувреме имаше един отбор на терена, а през второто друг. През второто полувреме играхме като по учебник. Имахме мотивация, защото беше излагация това, което правехме през първото полувреме. И в началото бяхме мотивирани, но не ни се получаваха нещата. През второто полувреме все едно бяхме друг отбор. Това е нашият път и се надявам да не е само за тези 20 минути днес. Никога не губим вяра. Ако някой спортист губи вяра, по-добре да не се занимава със спорт. Вярваме до края, че ще успеем. Отборната защита и отборната игра в нападение ни направиха победители. Надяваме се капитанът на отбора да се възстанови и да ни помогне, защото днес имахме много малка ротация. Целта ни е да сме на финал, така че се хвърляме срещу Рилски спортист в какъвто и състав да сме. Показахме, че и без най-добрия играч можем да играем. Чувствам се добре, във физическа и психическа форма. Днес бях аз, утре се надявам да е някой друг и да можем да победим Рилски спортист."

 1 2 3 4 5 ... 154 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна ЛигаНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager