А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Рилски спортист – Академик Бултекс 99 (91:68) – Кой какво каза

Рилски спортист – Академик Бултекс 99 (91:68) – Кой какво каза

Васил Бачев (Академик Бултекс 99):


„Искам да поздравя отбора на Рилски спортист за победата, играха добър баскетбол. Ние в първото полувреме играхме добре, но ни липсват високи играчи и аз и Тенчо трябваше да играем на нетипични за нас позиции, но това не ни оправдава. Взеха ни много борби в нападение, те още през първото имаха 8 или 10, което е много за едно полувреме. Може би и силите ни свършиха в края- не знам.”

 

Златин Георгиев (Рилски спортист):


„Като цяло мисля, че в третата четвърт спечелихме мача, защото не им дадохме да вкарат лесни точки. Те играха с нисък състав, което ни позволи да вкараме повече точки под коша. Само с един център Академик можеше да ни спре много трудно и ние се възползвахме максимално от това. Мисля, че това беше добър мач за нас, с хубава разлика и се надявам другата седмица в Стара Загора да продължим с добрата игра.”

 

Людмил Хаджисотиров (старши-треньор на Рилски спортист):


„Поздравявам отбора си за победата. Реално днес в защита играхме по- добре като изключим последните 2 минути и половина, когато станаха смените. Влезнаха по- малките играчи, а ние ги бяхме лимитирали до 60 точки, което е нещото, което искаме в защита. Преди мача бях малко притеснен с оглед на това, че Княжевич им е контузен- единият висок, а Алекс Лонг не играе. Тоест, те играха с нестандартна формация от ниски играчи, които могат да стрелят от тройката. Реално те са ни вкарали 12 тройки, но от 36 опита- 33%. Това ни затрудняваше донякъде в защита, когато играехме, но след това мисля, че второто полувреме заиграхме по- добре и в последната част ги лимитирахме до 9 точки. През първото полувреме имахме проблеми и с борбите, защото те ни взеха цели 10 в нападение, което не беше добре при положение, че играят с по- нисък състав. Преди мача говорихме, казва се “long shots - long rebound”, когато стрелят от тройката - топката отскача по-далече. През второто полувреме поправихме това нещо и се радвам, че играхме отборен баскетбол и затова имаме 24 асистенции. Смятам, че всички допринесоха, макар Йонас днес да не беше на обичайното ниво, но пък затова имаме по-дълбока ротация и когато на един не му върви, друг трябва да се включи добре. Играхме и без нашия капитан Данчо, който имаше проблем с кръста, но Евгени Хаджирусев днес се включи много добре на негово място, така че това е хубавото на този отбор, че всеки подкрепя другия и когато някой има проблем някой друг стъпва в неговата роля и помага по най-добрия начин.1 2 3 4 5 ... 154 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна ЛигаНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager