А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан – Рилски спортист (85:83) – кой какво каза

Балкан – Рилски спортист (85:83) – кой какво каза

Людмил Хаджисотиров, старши-треньор на Рилски спортист:


“Мисля, че започнахме доста добре мача - мобилизирано. Общо взето нещата, които искахме да правим като план, се случваха и в нападение, и в защита. Въпреки че втората част с влизането на Дейшон Найт те получиха инжекция, вкараха ни няколко кошове, но на полувремето водехме с 4 точки - 43-39. Като цяло третата част беше срив. Досега от началото на сезона винаги сме изигравали добри трети части. Днес имахме проблеми и в нападение, където вкарахме само 12 точки и излязохме от стила и ритъма си на игра, и в защита имахме липса на концентрация. Допуснахме някои елементарни грешки. За мен там се получи голямата разлика. След това се връщахме. Борим се, губим с 2 точки накрая, но пак липса на концентрация в четвърта част. Един прехвърлящ пас накрая за забивката на Крис Минков, което не може да се случи.  Получи се поради липса на комуникация, грешка в защитата. Просто четвъртата част ние вкарваме 28 точки, повече от това, което е нужно дори да спечелим, но пак, комбинация от грешки, които зависят повече от нас и са в нашия контрол, решиха нещата. Това е нещо, върху което трябва да работим. Минали са два месеца. Имаме по един мач на седмица и имаме повече време да се готвим. Трябва да елиминираме тези грешки, за да побеждаваме най-силните отбори в България Вижда се, че имаме потенциал. Кесар ни създаде проблеми в началото, имаше два бързи фаула. Той не можа да си хване ритъма, а ни е важен играч. Гардът Брандън Браун не беше в толкова добър ритъм също. Имахме доста резерви, въпреки това беше 2 точки накрая. Смятам, че е мач, който можеше да спечелим. Поздравявам Балкан. За тях беше добра седмица.”


Златин Георгиев, Рилски спортист:


„Разликата беше в третата част. Там позволихме да ни настигнат и даже да направят и разлика. Накрая се върнахме, но нямахме сили да ги обърнем. Влизам вече във форма. Тези дни започнах вече да тренирам, надявам се след една-две седмици вече да съм в добро състояние и да играя повече.  Добър отбор сме, но има много работа и трябва да вършим много неща. Правим грешки в защита, в нападение някои комбинации не ги изпълняваме, както иска треньорът, но с работа мисля, че ще се оправят нещата."


Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан:


„Доволен съм от победата, защото знаех, че ще е тежко. В началото не бяхме добре фокусирани в защита и те ни наказаха. От друга страна съм доволен, че в третата част показахме каква защита можем да играем. Тогава си спечелихме някакво спокойствие. Лошото е, че в последните две минути спряхме да играем в защита и просто пуснахме времето да си тече. Не взехме най-удачните решения в нападение и мачът стана интересен без да има нужда. Случва се, важното е, че бихме накрая. Това е основната цел, която изпълнихме.”


Станислав Цонков, Балкан:


“Получи се много оспорван мач. И двата отбора имахме шансове да спечелим. Играхме пред собствена публика, а феновете в Ботевград винаги помагат. Аз играя за първа година тук, но винаги много ми е харесвала обстановката тук. Сега като играч на Балкан я виждам и това нещо наистина помага. Важното е накрая, че дори с малка разлика спечелихме мача. Обърнахме резултата през второто полувреме, тъй като в първото имахме малки проблеми. Най-важна е победата. Чувствам се добре в Ботевград. В града съм със семейството си, тренираме усилено с отбора. Смятам, че отборът е доста добър, с доста дълга ротация, сериозна конкуренция, което позволява и добри тренировки, като цяло се чувствам добре."1 2 3 4 5 ... 152 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Балкан
Ръст: 193 см
Тегло: 92 кг
Рождена дата: 06-02-1993
Пост: Комбо Гард (1-2)
март
MVP35
Точки20
Борби6
Асистенции4
Отнети топки5
Минути26.1
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager