А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Ямбол – Берое (82:93) – кой какво каза

Ямбол – Берое (82:93) – кой какво каза

Любомир Минчев, старши треньор на Берое:

 

 “Доволен съм от концентрацията. За разлика от мача в Холандия, днес играхме доста по-добре в защита, с повече енергия. Бяхме в трудни ситуации от чисто психологическа гледна точка на базата на това, че изиграхме много слаб мач срещу холандците и изпуснахме една преднина, която можеше да ни прати в груповата фаза на ФИБА-Европа. Доволен съм от начина, по който игра отборът.”

 

Иван Лилов, състезател на Берое:

 

“Според мен се получи хубав мач за публиката. Ямбол винаги са се славели с хубава публика. Поздравявам момчетата и се надявам на следващия им мач да има повече публика, защото отборът на Ямбол го заслужава. Бориха се мъжки, но според мен ние заслужавахме повече победата, защото вложихме повече хъс в играта и това допринесе за тази разлика от около 10 точки през целия мач. Отборът на Ямбол успяваше да се върне от време на време, но няколкото поредни коша от наша страна затвориха мача. Важното е, че се получи хубав мач за феновете и се надявам до края на сезона да успее да се напълни залата.”

 

Иван Чолаков, старши треньор на Ямбол:

 

“Предвид етапа на подготовката, на който се намираме, мисля, че изиграхме един приличен мач. Имаме върху какво още да работим по отношение на отборната игра както в нападение, така и в защита. Трябва да елиминираме и грешките, които допускаме при една агресивна защита, защото именно тя ни донесе неприятности днес. Допуснахме да ни вкарат много точки от грешки. В крайна сметка това, че и ние вкарахме 82 точки, за мен  е добър показател, че вървим в правилната посока. Третият ни мач е с Левски Лукойл и там, ако покажем малко израстване, смятам, че отборът ни вече след третия мач би трябвало да е готов, да е пълноценен и с по-добри отборни действия в защита.”

 

Георги Сираков, състезател на Ямбол:

 

 “Искахме да покажем хъс и сърце, което не можахме да сторим в Пловдив. За нас беше важно пред нашата публика да играем мъжки. Получи се до някаква степен, но реагирахме на тяхната агресивност само, когато отбелязвахме в атака. Тогава се зареждахме положително. Но трябва да имаме същият заряд и в защита. Да противодействаме с добра защита, открадната топка, с борба, а не само с кош и с тройки. За съжаление се получи само на 40%. Тяхната защита е прекалено агресивна и рядко се стига до кошове. Ако бяхме играли на малко по-високо ниво, смея да кажа, че мачът щеше да е доста по-оспорван.”1 2 3 4 5 ... 155 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна ЛигаНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager