А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Кой какво каза след третия финален плейоф Балкан - Левски Лукойл (81:77)?

Кой какво каза след третия финален плейоф Балкан - Левски Лукойл (81:77)?

Небойша Видич, старши-треньор на Балкан:

“Мисля, че в около 25 минути или малко повече изиграхме наистина много добър мач, но играхме срещу добър отбор. Това е една от причините да ни стигнат и да изравнят мача. Щастлив съм от победата и както казах на моите играчи, има само едно позитивно нещо да спечелим по този начин. Те трябва да разберат, че играем срещу опасен отбор, който определено има какво да предложи и ще се борят по същия начин в сряда вечер. Искам да ни позволят да спечелим, ако заслужаваме на терена. Това е всичко, което искам. Мисля, че това е честно. Вижте тази атмосфера, не знам колко хора имаше, поправете ме, ако греша. Виждали ли ли сте в друга зала толкова много хора на друго място? Не видях нито една бутилка или някой, който да хвърли нещо. Мисля, че отборът на Балкан заслужава титлата."

 

Димитър Димитров, Балкан:

“Мисля, че спечелихме мача през първото полувреме. В третата част също играхме добре, но след това допуснахме голям спад в играта. Позволихме на противника да ни натисне и да свали разликата, за да стигнем до тази победа с четири точки. Важното е, че спечелихме мача. Резултатът е 2-1 за нас. Имаме още една крачка да направим. Докато не я направим, не сме направили нищо. Отборът на Левски заигра по-кораво в защита, което ни наруши нападенията. След това откраднаха няколко топки, вкараха лесни кошове, но трябва да си вземем поуки за четвъртия мач да стане отново така. Атмосферата в залата беше прекрасна без никакво напрежение, надявам се и четвъртият мач да е така.”

 

Константин Папазов, старши-треньор на Левски Лукойл:

„Загубата си е загуба. Смятам обаче, че характерът, който показахме в последната част, трябва да ни дава самочувствие и увереност, че можем да се справим със съперника. Поздравявам ги за заслужената победа. Поздравявам Балкан, атмосферата беше невероятна. Поздравявам и нашата публика, която ни даде криле да се борим в тази тежка атмосфера. Показахме различно лице в сравнение с първите три части, където голяма заслуга за това наше поведение беше играта на съперника. С малко повече ротация и риск се върнахме и изравнихме. Вездесъщ Браун. Трябва да го поздравим, това е характер и дух на победител да вземеш решение да стреляш от тройката. Най-важното е, че добрият тон между двата клуба е запазен. Трите мача протекоха без напрежение. Естествено, имаше много добра организация както от наша страна, така и в Ботевград. Предстои минимум четвърти мач. Надявам се отново баскетболът да бъде водещ, както досега."

 

Асен Великов, Левски Лукойл:

"През цялото първо полувреме бяхме зрители на терена, образно казано. Не играехме в защита. Не може за десет минути да получаваме 30 точки, а да сме с три отборни фаула. Това показва, че не сме агресивни, не се влагаме и не се борим, а това е финал. Балкан е изключителен отбор с много добри играчи. Показаха го през целия сезон, не само в България, а и в Европа. Ако ние не се борим за всяка една топка и от първата минута не даваме най-доброто от себе си, няма как да станем шампиони. Смятам, че днешният мач може би донякъде е полезен, защото ще успеем наистина да разберем какво трябва да се случва. Бил съм доста пъти в подобна ситуация и знам, че не е лесно. Когато обаче те опрат до стената, те карат да даваш най-доброто от себе си. Вярвам, че в следващия мач отборът ще покаже истинското си лице и ще докараме серията до пети мач в София."

 1 2 3 4 5 ... 155 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна ЛигаНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager