А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Кой какво каза след първия финален плейоф Левски Лукойл - Балкан (94:88)?

Кой какво каза след първия финален плейоф Левски Лукойл - Балкан (94:88)?

Константин Папазов, старши треньор на Левски Лукойл:


„Абсолютно заслужено победихме, бяхме по-добрият отбор днес. Въпреки малкото напрежение накрая, всичко мина без ексцесии. Феновете и на двата отбора се държаха абсолютно коректно. Дори от ръководството на Балкан са говорили и Тодор Стойков е решил да влязат с 35 човека повече от предвиденото. В крайна сметка спортът е за феновете. Може би и заради това, което се случи миналата година, се стараем да бъдем много по-добри в организацията, за да остане на преден план баскетболът. Днес 36-37 минути играхме добре, заслужено стигнахме до 20 точки разлика. Успяхме да спечелим, важно е, че водим с 1-0. Виждате, че отборът на Балкан е с много голям потенциал. Една крачка по-близо сме, но ни предстоят много отговорни мачове. Бих бил малко по-спокоен, ако успеем да поведем с 2-0. Чисто в баскетболен аспект успяхме да ограничим играта на Браун, който е ключов играч за тях. Имаше един период, в който играхме много добре, и ако не в нокаут, пратихме в нокдаун съперника. При 90:70, благодарение на подкрепата и енергията от феновете на Балкан, отборът не се отказа и се бори до последно. Това пък беше важно за нас, за да стоим здраво стъпили на земята и за да знаем, че този отбор не се предава и, че 20 точки преднина при шест минути до края не ни дават никакво спокойствие. Това още веднъж доказва класата на съперника. От друга страна не мога да отрека, че моят отбор страшно много се бори и че пет минути преди края ограничи противник, който е силен в нападение, до 70 точки. Не мога да кажа, че съм очаквал, но исках това превъзходство. Убеден съм, че ще има неща, които съперникът ще промени. Най-важното е, че в доста моменти успяхме да спрем тяхната транзиция, което е основното им предимство. За мен най-важен беше характерът и агресията, които показа отборът. Борихме се и забележките, които ще направя, са много по-малко от поощрението, защото човек трябва да бъде взискателен, но и да бъде справедлив и да похвали играчите, когато са изпълнили много от указанията.“

 

Калоян Иванов, играч на Левски Лукойл:


“Бяхме готови за тази физическа битка. Подготвихме се много за тяхната тактика и успяхме да ги лимитираме до 60 точки в един момент в третата част. Да видим как ще продължи серията. Надявам се ние пак да сме готови и мотивирани, да стане хубава серия и дано свършим по-рано. Поздравявам играчите на Балкан за борбата. Страхотен отбор, страхотни играчи.”

 

Небойша Видич, старши треньор на Балкан:


“Обичам отбора си, но когато обичаш някой, трябва си честен с него. През първото полувреме ми се струваше, че Левски под коша игра с юношески отбор. Бяхме много меки в борбите. Изпуснахме 13 борби. След това бяхме нервни. Искахме да спечелим мача още в началото на полувреме. Нямахме нашата игра, а те бяха агресивни. Не можахме да покажем спойката си в нападение.”

 

Павлин Иванов, играч на Балкан:


“Взеха ни доста борби в нападение. Левски е отбор, който се бори адски добре, има добри реализатори и след борбата ни наказа. Не знам защо направихме грешки, ще си вземем поуки, случва се. Надявам се в другия мач да сме по-концентрирани, да направим по-малко грешки и да не им позволим да ни вземат толкова борби в нападение.”1 2 3 4 5 ... 155 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна ЛигаНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager