А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЯмбол
НОВИНИ
 

Георги Боянов - MVP на месец януари в НБЛ

Георги Боянов -  MVP на месец януари в НБЛ

Георги Боянов бе отличен като "MVP на месец януари в НБЛ". Баскетболистът на Черно море Тича блесна с изключителното си представяне на паркета, а също така бе една от основните фигури, допринесли за първа победа на варненския тим срещу Ямбол в двубой от 14 кръг на НБЛ (86:82). Родният талант спомогна на своя тим и за изненадващия успех над един от лидерите в първенството - Берое. Той отбеляза умопомрачителните 39 точки и овладя 17 борби, за да заформи дабъл-дабъл и коефициент от 57 в името на победата над старозагорци с 98:97 в  17-ия кръг на НБЛ. След завръщането си в България, Георги Боянов успя бързо да привлече вниманието към себе си, демонстрирайки видните си баскетболни качества. Представяме ви специално интервю, в което крилото на Черно море Тича говори повече за своята награда, формата си и целите си до края на сезона.

 

1. Георги, бе избран за „MVP на месец януари в НБЛ“, какво е усещането?

Радвам се, разбира се, удовлетворяващо е, когато трудът ти даде добри резултати. Надявам се, че няма да е първото и последно признание за в бъдеще. Държа да отбележа, че този успех се дължи също така на моя треньор и съотборници, защото без тях това нямаше да е възможно.

 

2. На какво дължиш великолепната форма, в която се намираш?

Моята форма се дължи на любовта и труда ми към баскетбола. Всяка тренировка аз излизам за съревнование и борба, раздавам се на 100% и изстискавам максимума от тренировките. Индивидуалните тренировки на Патрика дават много добър резултат и въпреки че сезона е в разгара си, той намира начини да ни усъвършенства.

 

3. Ти си един от най-опитните играчи в отбора, как се справяш с чувството да бъдеш лидер?

Наистина съм в ситуация, която ме поставя като един от опитните и наистина се надявам да съм добър пример за младите в отбора. Чувството да бъда лидер не е ново за мен, в колежа ми отне 4 години да стана капитан в отбора и лице на университета. Рядко се случва европеец да е капитан. Искам също така да отбележа, че Веселин Георгиев и Пламен Алексиев са истинските лидери на отбора в или извън игрището и се радвам, че мога да получа опит от тях.

 

4. Заедно с Академик сте най-младия тим в първенството. Одобряваш ли идеята да се налагат млади и български баскетболисти?

Да, най младият отбор сме и има много голяма доза спортна романтика в това. Не само одобрявам, но е и задължително да се развиват и налагат младите играчи. Българският фен предпочита и иска българи да са водещите фигури в отборите, привържениците по-лесно разпознават себе си в българските играчи отколкото в поредния Джон Доу.

 

5. Какво е мнението ти за първенството и цялостното ниво на баскетбола в България?

Първенството е доста интересно. Винаги има изненади, въпреки че се вижда разликата между първата и втората половина на таблицата. Но това е съвсем нормално, имайки предвид че селекциите са с различни бюджети. Нивото на първенството е добро за мащабите си. Плейофите ще са много ожесточени. Българският баскетбол има нужда от български баскетболисти, това е истината. Хубавото тази година е, че Левски и Балкан се представят много силно в евротурнирите.

 

6. Каква е обстановката в отбора? Какви са отношенията между играчи, треньори и фенове?

Обстановката в отбора е меко казано страхотна, има много добър баланс. Патрика е поел кауза, с която малко хора биха се справили и твърдо стоя зад думите си. Патрика живее и диша за това в град Варна да има баскетбол. Дай боже повече хора като него в баскетбола. За нашите фенове мога да кажа, че са невероятни. Подкрепата им е безгранична, те заслужават най много Черно Море Тича да бъде отбор, който да е фактор.

 

7. Имаш и солиден опит зад граница. Как това повлия върху изграждането ти като баскетболист?

Опитът зад граница ми даде най-важното - направи ме трудолюбив. В САЩ не само развих баскетболните си качества, но успях да се развия и извън баскетбола. Знанието, което взех, е безценно. Ставах в 6 сутринта и се прибирах в 8 вечерта, работих до откат, но това беше цената да стана по-добър баскетболист и да завърша моето образование с отличие.

 

8. Какво те накара да се върнеш отново в България?

Това, което стана в Исландия, беше причината да се върна. Отборът не изпълни обещаното си към мен, затова когато се прибрах, трябваше да реша дали да чакам нова оферта или да направя нова крачка и да продължа в България, за да не изгубя формата, за която работих цяло лято. Останалото е история.

 

9. Каква е разликата между това да играеш у дома и в чуждестранен отбор? Има ли съществено различие в нивото на баскетбола?

Чувството да играеш пред собствена публика винаги е по-хубаво и те прави по-щастлив, но в чужбина също винаги съм получавал страхотно отношение и любов от ръководство и публика. Разбира се, от дома по-хубаво няма. В Германия баскетболът прилича много с този в България, тактически, с повече баскетболно IQ. В Америка беше повече скорост, физическа доминация и игра едно на едно. В Исландия се разчиташе много на далечната стрелба и скоростта.

 

10. Какво си пожелаваш до края на сезона, какви са твоите цели?

Пожелавам си до края на сезона да откраднем още някоя победа, ще е хубаво да е пред наша публика, но навън също няма да бъде зле. Моите цели са да играя на предела на възможностите си и да използвам всеки удобен шанс да помагам на отбора.

 

11. Как виждаш бъдещето и кариерата си, мислиш ли отново за чужбина?

Отдавна не си правя сметки за бъдещето, работя ден за ден. Мога само да си пожелая здраве, щастие и късмет, за мен, моето семейство, съотборници и баскетболните фенове.

 

 

 1 2 3 4 5 ... 138 »
http://diassport.com/
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
http://www.festahotels.com
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager