А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Лавар Бол, Биг Болър Бранд и Младежката баскетболна асоциация на САЩ идват в България

Лавар Бол, Биг Болър Бранд и Младежката баскетболна асоциация на САЩ идват в България

Поредна баскетболна инициатива подготвя Национална Баскетболна Лига. По идея на генералния мениджър на Лигата, Лили Борисова, България ще бъде включена като една от локациите на Лигата, създадена и поддържана от нашумялата отвъд океана фамилия Бол. Програмата на тима на братя ЛаМело и ЛиАнджело Бол, която пътува и се състезава в различни локации ще бъде на Балканите, и София е една от дестинациите за ивент мениджърите на тура. След контакти между европейските представители на Младежката баскетболна асоциация и ръководството на НБЛ, за изключително кратки срокове бе уговорена локация, дата, час и отбор, с който американците ще премерят сили.

 

По предварителна информация Лавар Бол също трябваше да пристигне с отбора в България, като НБЛ в партньорство със сериозна българска дигитална платформа бе организирала редица участия в телевизионни предавания, медии и активности в продължение на 3 дни с цел промотиране на баскетболната игра, бранда на семейство Бол и този на НБЛ, но в понеделник (5.11.), от JBA информираха, че се е наложило Лавар да напусне Европа спешно поради семейни дела.

 

Балканският тур включва още посещения на Македония, Хърватия, Словения, Румъния и Турция, а миналата седмица турнето премина през Белгия, където бе посрещаното с огромен интерес.

 

„Датите, които отборът от Младежката баскетболна асоциация таргетират са 16-18 ноември, В този кръг на НБЛ, отборът на Академик почива и лично аз смятам, че на този етап няма по-подходящ противник за американския тим у нас. Разликата във възрастта на двата отбора няма да е осезателна. JBA състезателите са на възраст 16-19 години, а средната възраст на отбора на Георги Давидов е 19.81 години. Програмата на Академик позволява мачът да се осъществи, а треньори и ръководство веднага прегърнаха идеята, като виждат изключителен шанс да премерят сили с връстниците отвъд океана, и с радост приеха да се включат в проекта. Благодаря им за реакцията!“ – разказа Борисова.

 

Мениджърът на НБЛ сподели още: „Поради късната заявка от страна на JBA и постоянните промени, които настъпват при тях, имаме буквално 2 седмици да организираме мача, да го обявим и промотираме.  Не се съмнявам, че ще се справим благодарение на годините натрупан опит по организиране на събития от баскетболен характер. Единствен минус на късното обявяване е рискът, че залата ще остане празна и липсата на възможност да се организира по-сериозна медийна и маркетинг стратегия, за да се използва пълния потенциал на популярността на бранда Бол. Идеи имаме много, но време никакво.“

 

„Лично аз не знаех много за историята на семейството и тази младежка асоциация, но с интерес открих, че са доста популярни в САЩ и сред младите в световен мащаб. Фейсбук е партньор на собственото риалити шоу на фамилията, като първият епизод е гледан от аудитория от 26 милиона зрители, а последователите им в социалните мрежи са впечатляващи.“

 


 Мачът

Срещата между Академик от Правец със старши треньор Георги Давидов и сборната формация на младежката баскетболна асоциация, предвождана от братята Бол, ще се състои в неделя 18-ти ноември от 15:00 часа в столичната зала Универсиада, непосредствено преди дербито на 7-ми кръг Левски Лукойл – Рилски спортист.

 


Лавар Бол

Лавар Бол е едно от най-успешните медийни лица в САЩ през последните години. Той и синовете му Лонзо (ЛА Лейкърс), ЛаМело и ЛиАнджело, както и бранда им Биг Болър Бранд е следван от над 20 милиона последователи в световен мащаб.

 

За JBA – Junior Basketball Association

Лавар Бол е баща на Лонзо Бол – съотборник на Леброн Джеймс в Лос Анджелис Лейкърс, както и на ЛаМело и ЛиАнджело Бол – и двамата част от състава на JBA USA отбора.

Младежката Баскетболна Асоциация (Junior Basketball Association - JBA) е мъжка професионална баскетболна лига. Създадена е като алтернатива на НСАА (Националната колежанска спортна асоциация - NCAA), като позволява на състезатели от гимназии и 3-годишни колежи да се състезават професионално без да са завършили университет или колеж. Създаването на JBA лигата бе оповестено през декември 2017 г. от американската медийна риалити звезда и бизнесмен Лавар Бол, и е финансирана от спортната марка на Бол – Big Baller Brand.

 

След първия сезон на Лигата в САЩ, 12 баскетболисти бяха избрани да се присъединят към JBA отбора на САЩ, като идеята на проекта е те да пътуват по целия свят и да играят с професионални отбори  на всички нива и да вземат  участие в професионални лиги в различни държави. След края на турнето на отбора 2018/2019, най-добрите състезатели ще бъдат включени в драфта на НБЛ – пролет 2019 г.


Ростърът на отбора е представен във видеото: https://vimeo.com/285599815

 

„За НБЛ ще има полза от гледна точка на „шума“, който ще се вдигне. Тези хора създават медиен интерес. Всяка тяхна стъпка се следи от Фейсбук, Си Ен Ен и И Ес Пи Ен. Кадри от България ще бъдат включени в редица репортажи, както и в шоуто им „Бол Фемили“. За тези 2-3 дни България ще бъде в полезрението на сериозни, глобални  и мащабни медии. От друга страна възможност за хората, които харесват баскетболната игра да видят нещо различно и ново.“

 

Следете официалната страница на Национална баскетболна лига за подробности, свързани с визитата на отбора на младежката баскетболна асоциация и  баскетболния мач с Академик -> nbl.basketball.bg

 

Пълна информация ще намерите и на специалното събитие във Фейсбук, което ще бъде споделено скоро.

 

Национална Баскетболна Лига

nblmedia@basketball.bg

nbl.basketball.bg

Facebook: NBL Bulgaria

Twitter: @NBLBulgaria

IG: NBL Bulgaria1 2 3 4 5 ... 155 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна ЛигаНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager