А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Работна среща за НБЛ и представители на клубовете

Работна среща за НБЛ и представители на клубовете

В събота в зала Балаканстрой се проведе втора работна среща - семинар с представители на клубовете от НБЛ. През изминалия сезон след назначаването на генералния мениджър - Лили Борисова, бе въведена позицията Мениджър Проява към всеки клуб в лигата, който се явява своебразен \\\\\\\\\\\\\\\"ивент\\\\\\\\\\\\\\\" мениджър и отговаря за организацията и провеждането на всяка домакинска баскетболна среща, както и е основната връзка между клуба и НБЛ на оперативно ниво. Ролята е много широко застъпена в турнирите на ФИБА, Евролигата и редица други организации. През сезон 2017-2018 генералният мениджър на НБЛ изготви примерна длъжностна характеристика, която бе одобрена от БК, и по която се води т.нар. Мениджър проява. 

 

С началото на настоящия сезон позицията на мениджър проява за утвърди и екипът на НБЛ проведе 2 работни срещи - първата на 5.10. в зала Универсиада, София, а втората тази събота преди двубоя Спартак Плевен - Ямбол в зала Балканстрой. 

 

Целта на тези срещи бе екипът на НБЛ да даде насоки за работа на БК, да постави рамка на комуникация, да издискутира проблемни моменти и да обърне внимание на детайли. И на двете работни срещи възникнаха дискусии, бяха обсъдени проблематики и се родиха идеи. 

 

Ключовите теми, засегнати и фокусът бяха главно около пропусквателен режим, продажба на билети, новата акредитационна система в НБЛ, обезпечаване на екипа на БНТ  - илзъчваща телевизия с ексклузивен достъп, познаване на наредбата на НБЛ, задължения на клубовете преди, по време и след срещата.

 

Спортният  директор на НБЛ - Сандра Велчева Хънт, която е и официален делегат на ФИБА, сподели добрите практики, които е хубаво и наложително да взаимстваме, както и как се организира един баскетболен мач на най-високо ниво в Европа. 

 

\\\\\\\\\\\\\\\"Много се радвам, че успяхме да орагнизираме тази среща. В началото всички бяха скептични, защото досега такъв подход не е имало и подобни срещи не са били правени. Идеята ми е от миналата година, когато ме назначиха, но тъй като всичко се случи в последния момент, не сумяхме да организираме. Благодаря на всички, които си направиха труда да се включат. Дискутирхаме доста неща и детайли. Основната цел на работната среща бе ние като екип на НБЛ да обясним точно и ясно как искаме и очакваме да се случват нещата, да чуем критики и как може да се подобрим, да чуем проблематиката на всеки един клуб на местно ниво, да оеднаквим подходи, да помислимм за идеи и решения на проблеми. Ролята на мениджър проява е изключително важна за клуба и НБЛ. Организирайки даден мач на нужното професионално ниво без пропуски, първо води до добър отзвук и не остава незабелязано; второ - създава довери към организацията Балкан, Черно море Тича и т.н.; трето - индиркетно създава доверие и добра репутация на НБЛ; и не на последно място - може и спомага за това хората да искат да посетят мероприятието.\\\\\\\\\\\\\\\" - коментира Лили Борисова. 

 

\\\\\\\\\\\\\\\"Лично аз съм била 6 години такова лице за Лукойл Академик в смея да твърдя най-силните им години, и съм разбрала колко е отговорна тази позиция, като тогава отборът играеше УЛЕБ и българско първенство. После правех същото за мъжкия национален отбор около 5 години. Има много тънкости и детайли, който са важни от мениджмънт страна и със сигурност влияе върху всички звена - състезатели, треньори, съдии, персонал, публика, медии и т.н. С подобен тип инициативи желанието ми е да създаде основа и всички клубове в НБЛ да организират срещите си по оеднаквени критерии, като в същото време да се повищи нивото на професионализъм в БК, като се обособи мениджмънт на събитие - мач. Това е и част от стратегията ми за развитие на НБЛ. Мисля, че поставихме добро начало.\\\\\\\\\\\\\\\"

 

Сандра Велчева Хънт добави :

\\\\\\\"За нас бе важно да проведем предсезонен семинар за Мениджърите проявя в НБЛ, за да наложим метод на работа, която да повиши нивото на организация на баскетболните срещи. Всяка една среща трябва да се третира като специално събитие и да се подхожда с определен план за действие към нея в аспектите на маркетинга и мениджмънта.

 

Колкото бе важно да дадем инструкции и обсъдим изискванията, толкова полезна бе и обратната връзка, която получихме от тях.

Особеностите и проблемите на места са индивидуални и изискват различен подход, за което ние като обединяващо звено ще работим в тяхна подкрепа\\\\\\\"1 2 3 4 5 ... 155 »
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна ЛигаНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager