Академик ПловдивБалканБероеЛевски Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасШуменЯмбол
НОВИНИ
 

IN MEMORIAM: Внезапно ни напусна Спас Натов!

IN MEMORIAM: Внезапно ни напусна Спас Натов!Тази вечер, на 53-годишна възраст внезапно ни напусна едно от най-емблематичните имена на българския баскетбол от близкото минало - Спас Натов. Тъжната новина бе потвърдена пред BGbasket.com от президента на Черно море Тича Георги Ганчев.

Спас Натов е роден на 5 февруари 1968 в Пазарджик и започва баскетболния си път, когато е едва 8-годишен. Играл е за ЦСКА, Славия и Черно море в клубния си път, а в националния отбор участва на две европейски първенства - през 1991 и 1993 година. Между 2006 и 2016 година беше на три пъти треньор на мъжкия отбор на Черно море и работи с подрастващи в школата.

От есента на 2017 година той се завърна в родния си град, където бе треньор в школата на Хебър. След това отново се върна във Варна, където продължи работата с млади таланти.

На терена Натов бе известен с ювелирната си и интелигентна игра на поста център, въпреки че почти винаги отстъпваше ръстово на своите противници. Като треньор пък остана в сърцата на фенове и играчи с познанията и топлината си.

 Поклонението в памет на големия Спас Натов е в петък, 28 май (петък) от 10:00 до 13:00 часа в спортна зала "Христо Борисов" във Варна. Погребението ще се състои на 29 май (събота) в 13:00 часа в гробищния парк в родния му град Пазарджик.

Екипът на БФБаскетбол изказва своите съболезнования към близките и роднините на Спас Натов.

Поклон пред паметта на един от най-обичаните играчи и треньори в българския баскетбол!

1 2 3 4 5 ... 180 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten