Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Черноморец - Спартак Плевен - кой какво каза

Черноморец - Спартак Плевен - кой какво казаАлександър Дяковски, старши-треньор на Спартак Плевен:

„Играта в нападение горе-долу ни се получаваше, успяхме по този начин да държим отбора на Черноморец да играе почти цялото първо полувреме само на постепенно нападение и да ги объркаме, да ограничим тяхната агресивна игра на транзиция, която цял сезон играят. Второто полувреме от наше лошо нападение, грешки и по-тежки отигравания доведоха до много лесни точки на транзиция и от там вече те повдигнаха настроението си, а ние загубихме мача.“

 
Любен Пасков, Спартак Плевен:

„Започнахме добре, но след това не можахме да отговорим на тяхната агресия. Поведоха ни с над 10 точки и пак рухнахме психически. Това е проблем за нас. Но тъй като този меч е без значение за нас, трябва да си вземем само поуки и да покажем оптимална форма за плейофите.“

Васил Евтимов, старши-треньор на Черноморец:

„Искам първо да се извиня на всички състезатели на Спартак, на Дяковски, за последното нападение.

Доволен съм от мача, но второто полувреме. Първото просто го проспахме. Нямахме енергия, не бяхме достатъчно мотивирани, трябваше малко да вдигна тон в съблекалнята, да им кажа, че искам да играем нашия баскетбол, защото плейофите започват след пет дни. Исках през второто полувреме да покажем лицето на Черноморец.

Моите момчета играха уникално в защита второто полувреме . От 14 борби на полувремето свършваме мача с 38. Значи ние сме хванали 24 борби, лимитирахме ги, наистина ги натиснахме в защита и те просто нямаха отговор на нея. Знам, че ние имаме едно от най-добрите нападения в България, ето днес пак вкарахме 95 точки. Радваме се че от пейката някои играчи се включиха, моят асистент Мишо Капитанов днес отбеляза кош, радвам се за него. Той много ми помага през годината, искам да му се отблагодаря пак.

Сега ставаме четвърти, разбрах, че Рилски са победили Берое. Мисля че от всички отбори, които влизат в битката за четворката, ние заслужаваме най-много да сме в нея. Защото сме победили и Левски и Балкан – два отбора от топ 3, единствено не успяхме да победим Рилски спортист.

Поздравявам момчетата за успешния сезон, който направихме досега, искам това да продължи и в плейофите, да победим на четвъртфинала и след това каквото стане на полуфинала – стане. Но аз искам да продължим с тази хубава игра от второто полувреме срещу Плевен и да спечелим нашата трета поредна победа, защото през сезона на четири пъти имаме две победи и третия мач го губим.

Затова им казах: ще спечелим тези два мача, след това ще отидем и ще спечелим третия, и евентуално четвъртия, за да можем да направим четири поред.

Сега искам да се концентрирам заедно с отбора за плейофите, ще работим и ще се готвим. Явно ще играем срещу Пловдив. Вече сме ги победили три пъти, но мисля че това нищо не значи, защото в плейофите се играе друг вид баскетбол. Ние сме готови за тях и с нетърпение чакаме да дойдат и да играем в нашата зала първи мач.“
 

Михаил Капитанов, Черноморец:

"Искам да благодаря на Васил Евтимов и на цялата организация, че ми гласуваха доверие. За мен е чест и удоволствие да работя в такава организация, каквато е Черноморец blacksharks. За мен работата с Васил Евтимов е не просто работа, а удоволствие. Аз съм много благодарен и благодаря на всички за това доверие.

Винаги съм казвал, че възрастта е просто една цифра и човек е на толкова години, на колкото се чувства. Има една притча, според която, ние не спираме да играем баскетбол, защото остаряваме, а остаряваме, защото спираме да играем баскетбол.

За мен е удоволствие да играя с всички тези момчета, защото те са страхотни характери и съм бил като равен с тях. Тренирам доста отдавна и помагам на отбора, защото имаме доста контузени играчи. И сега Томас Читадзе, който е най-младият ни играч, се контузи лошо и трябва да помагам на отбора в тренировъчния процес, на терена и извън него.“

1 2 3 4 5 ... 177 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛНяма изиграни срещи
Галерия
Партньори на клубовете
Molten