Академик ПловдивБалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец БургасЯмбол
НОВИНИ
 

Балкан - Берое - кой какво каза

Балкан - Берое - кой какво казаЙовица Арсич, старши-треньор на Балкан

„Мога да съм доволен от това, че имахме малко повече енергия и с по-агресивна защита от това, което показахме в сряда. Малко влязохме и в ритъм, може би онзи мач е помогнал да изглеждаме малко по-добре днес. Докато имахме сили и енергия, беше добре. След това правихме някакви ненормални грешки и се виждаше накрая, че нямахме сили да свършим работата. Поздравявам отбора на Берое. Със сигурност не играха на максимално високо ниво, но показаха, че са по-добри в момента и заслужаваха да спечелят.

Със сигурност можехме да се представим по-добре в сряда, въпреки всичките ни проблеми. Днес включихме и Заки, който още има оток на глезена, но стисна зъби и игра. Единствено мога да съм доволен от това, че поне мачът беше малко по-интересен за хората, които гледат по телевизията, да не се излагаме. Реално щеше да е истинско дерби, ако и двата отбора бяха в пълни състави.

Чакаме да се върнат Станимир, Митко, Марин, който също може да помогне много в ротацията. На Грозев основната му позиция е 3, а ние го ползваме на 4, защото нямаме високи играчи, което ни създава проблеми и слабости. Не се съмнявам, че ще се оправим, защото когато сме в пълен състав, имаме достатъчно потенциал да се противопоставим на всеки отбор. Като влезем и в ритъм, да играем редовно, мисля, че ще покажем друго лице и се надявам тогава и феновете да са доволни.

До средата на декември със сигурност няма да имаме нови състезатели, ще видим какво можем да направим с тези, които имаме.“

Дарко Балабан, Балкан:

"Липсват ни играчи в ротацията. Трябва да вземаме по-добри решения в защита и нападение. Големият проблем днес бяха грешките ни и лесните кошове, които допуснхаме. Също така изпуснхаме много фаулове. Това са нещата върху, които трябва да работим. Изиграхме по-добър мач от сряда, с повече агресия, но загубихме от добър отбор. Имаме време сега да се възстановим и да тренираме до следващия мач. Желая на всички играчи добро здрава и да се пазаят в тези несигурни времена. Нямам търпение да видя феновете на Балкан. Чух много добри неща от бивши играчи на Балкан. До следващия мач."

Тауан Ейджи, Балкан:

„Играем в намален състав в момента, затова се опитваме да дадем всичко като възможности. Сигурен съм, че в момента, в който всички са налице, ще бъде по-добре.

Мисля си, че просто се изморихме. В момента играем 6-7 човека през цялото време. Това е втори наш с мач с такава къса ротация, още повече, че днес играхме срещу съперник с цял отбор.

Имахме доста играчи вън от състава заради контузии и COVID-казуси. Сега ни предстоят две седмици почивка. Със сигурност ще ни дойдат добре.“
 

Бойко Миленков, помощник-треньор на Берое

„Като качество мачът не беше кой знае какво. Имаше много грешки и от двете страни. Личеше си, че отборите имат някакъв катаклизъм в подготовката. Според мен ги надиграхме с повече късмет.

Идеята беше да сме по-агресивни и да ги изморим. Наистина съм много развълнуван и малко ми е трудно да говоря.

Очаква се след всеки мач и тренировки да се подобрява формата. Надявам се при всички отбори да е така и тази обстановка да се успокои, защото много пречи на спорта."
 

Павел Маринов, Берое:

„Играхме много спокойно. Малко е странно пред празни трибуни, с тренировъчно темпо. Надявам се в края на сезона като физическа форма да сме по-подготвени и като се върнат хората в залите, живот и здраве, да видят малко по-различен баскетбол.

Основното, което променихме, бе отношението ни към играта. В първите минути аз лично се чувствах малко по-изморен, не влязох в ритъм, не знам за другите. Мисля, че просто заиграхме малко по-отборно в защита и с повече енергия, като това промени нещата.

Момчетата са много възпитани, културни. Лесно се работи с тях и са позитивни, което е предпоставка за добра работа. Атмосферата в залата е приятна. Не съм дошъл случайно тук, имам лични амбиции и те са свързани с отборните, така че се надявам да играем поне финал.“

Николай Стоянов, Берое:

"Важна победа за нас срещу пряк конкурент за първите места в класирането, за съжаление пред празни трибуни. Смятам, че по-агресивната игра в защита от наша страна в по-голям диапазон от време даде този нужен за нас резултат. Имаше доста брак в нападението и на двата отбора, но както казах, по-агресивната игра в защита и по-дългата ротация в тази среща ни донесоха успеха."


1 2 3 4 5 ... 169 »
КЛАСИРАНЕ
НБЛ
Черноморец Бургас
Ръст: 183 см
Тегло: 83 кг
Рождена дата: 17-10-1994
Пост: Плеймейкър (1)
февруари
MVP30.5
Точки25.5
Борби7
Асистенции5.5
Отнети топки2.5
Минути37.9
Галерия
Партньори на клубовете
Molten