А1 Академик СофияАкадемик Бултекс 99БалканБероеЛевски Лукойл Рилски спортистСпартак-ПлЧерно море ТичаЧерноморец Бургас  МъжеЯмбол
НОВИНИ
 

Лигата запазва формата си, клубовете поискаха Финална четворка за турнира за Купата

Лигата запазва формата си, клубовете поискаха Финална четворка за турнира за Купата

 

Националната баскетболна лига да запази настоящия си формат. Това реши Общото събрание на клубовете на НБЛ на свое редовно заседание. Клубовете се обединиха около запазването на формата на управление на организацията, като функциите Генерален мениджър на НБЛ ще продължи да изпълнява президентът на БФБаскетбол Георги Глушков. Единствено ОС реши единодушно да отпадне от структурата на НБЛ настоящият орган Надзорен съвет.

 

Новият шампионат в НБЛ ще започне на 5 октомври, а заявки за участие се приемат до 15 юли. До 15 август всички клубове ще трябват да погасят и задълженията си.

 

ОС на НБЛ се обедини около формат за Купа на България - Четвъртфинали и Финална четворка, провеждането на които да се случи в началото на февруари в рамките на 10 дни. Окончателното решение за формата на турнира обаче ще вземе УС на БФБаскетбол.

 

Обсъден бе и Мачът на звездите, като единодушно бе прието провеждането му в градове, в които няма отбори от НБЛ, с цел промотиране на баскетбола и привличане на по-голям интерес от страна на зрители и спонсори. Организацията му да се проведе от страна на БФБ, като всички приходи от него да бъдат използвани за целта. Дата на Мач на звездите – след финала за Купа на България или около Коледа, според календара на НБЛ за сезон 19/20 г. С оглед изготвянето на оптимален календар на НБЛ беше обсъдено участието на клубове в Балканската лига (БИБЛ) за сезон 2019/2020г. Всички представители на клубове декларираха, че няма да участват в Балканската лига.

 

Направен бе финансов и оперативен отчет на НБЛ за отминалия сезон, който бе приет единодушно от ОС на НБЛ. След проведена дискусия за функционирането на Лигата през последните 10 години от създаването.Решения на ДАС

Решения на ДАС

04.12.2019 21:07
1 2 3 4 5 ... 145 »
http://www.festahotels.com
КЛАСИРАНЕ
Национална Баскетболна Лига
Черноморец Бургас Мъже
Ръст: 217 см
Тегло: 125 кг
Рождена дата: 20-09-1995
Пост: Център (5)
ноември
MVP36.6
Точки21.2
Борби16
Асистенции2.6
Отнети топки0.6
Минути32
Галерия
Партньори на клубовете
Molten

Fan Manager