ј1 јкадемик —офи€јкадемик Ѕултекс 99ЅалканЅероеЋевски Ћукойл –илски спортист—партак-ѕл„ерно море “ича„ерноморец Ѕургасямбол
Ќќ¬»Ќ»
 

Дƒј »√–ј≈ћ » –ј—“≈ћ «ј≈ƒЌќУ е темата на ≈вропейската баскетболна седмица на —пешъл ќлимпикс′2018

Дƒј »√–ј≈ћ » –ј—“≈ћ «ј≈ƒЌќУ е темата на ≈вропейската баскетболна седмица на —пешъл ќлимпикс′2018

—пешъл ќлимпикс Ѕългари€ в партньорство с Ѕългарската федераци€ по баскетбол и Ќационалната баскетболна лига стартират за четиринадесета поредна година ≈вропейската баскетболна седмица на —пешъл ќлимпикс в периода от 24 ноември до 2 декември 2018г.

ƒј »√–ј≈ћ » –ј—“≈ћ «ј≈ƒЌќ“. — подкрепата на ‘»Ѕј ≈вропа и програмата „≈дин отбор“ на ≈вропейската баскетболна лига близо 19 000 играчи от Ѕългари€ и ≈вропа ще вземат участие в 250 местни и национални събити€ по време на ≈вропейската баскетболна седмица на —пешъл ќлимпикс ‘2018.

 

ѕосланието на кампани€та тази година е „ƒј –ј—“≈ћ » »√–ј≈ћ «ј≈ƒЌќ“ и седмицата е посветена на важността атлетите да започнат да игра€т баскетбол в ранна възраст и да получат подкрепа да продължат да игра€т, както като юноши, така и като възрастни. ќт особено значение е попул€ризирането и поощр€ването на ћини-баскетбола за участници под 14 години и 3 на 3 баскетбол за смесени отбори от шестима играчи със и без интелектуални затруднени€.

 

—ѕ≈ЎЏЋ ќЋ»ћѕ» — ЅЏЋ√ј–»я. ¬ рамките на ≈вропейската баскетболна седмица —пешъл ќлимпикс Ѕългари€, съвместно с –есурсен център —офи€ град, организира баскетболен турнир, който ще се проведе на 1 декември (събота) 2018г от 10.00 до 12.00 часа в тренировъчната спортна зала по баскетбол на Ќационалната спортна академи€ “¬асил Ћевски”. ¬ събитието ще се включат като доброволци студенти от катедра Ѕаскетбол и јдаптирана физическа активност.

 

‘»Ѕј ≈¬–ќѕј » ≈¬–ќЋ»√ј“ј ѕќ Ѕј— ≈“ЅќЋ ѕј–“Ќ»–ј“ Ќј —ѕ≈ЎЏЋ ќЋ»ћѕ» — «ј #EBW2018 ‘окусът на ≈вропейската баскетболна седмица ‘2018  „ƒј »√–ј≈ћ » –ј—“≈ћ «ј≈ƒЌќе от значение не само за —пешъл ќлимпикс, но и за развитието на баскетбола като спорт в ≈вропа.

 

 амил Ќовак, изпълнителен директор на ‘»Ѕј ≈вропа: „‘»Ѕј ≈вропа има честта отново да подкрепи ≈вропейската баскетболна седмица на —пешъл ќлимпикс. –азвълнувани сме от темата на кампани€та тази година – „ƒј »√–ј≈ћ » –ј—“≈ћ «ј≈ƒЌќ“. “€ съвпада напълно със стремежът на ‘»Ѕј да привлече по-млади играчи чрез ћини баскетбол и 3 на 3 баскетбол. «аедно със —пешъл ќлимпикс превръщаме баскетбола в наистина приобщаващ спорт, в който всеки е добре дошъл на игрището!“


ƒжорди Ѕартомеу, президент на ≈вропейската баскетболна лига: „√ордеем се, че отново партнираме на —пешъл ќлимпикс в кампани€та за приобщаване чрез ≈вропейската баскетболна седмица и всички наши 40 отбора, които участват в игрите „≈дин отбор“. “емата на кампани€та тази година „ƒј »√–ј≈ћ » –ј—“≈ћ «ј≈ƒЌќ“ подчертава силата на приобщаването от детска до зр€ла възраст, изпращайки послание, което ние напълно подкреп€ме и осъществ€ваме чрез програмата „≈дин отбор“.“


≈¬–ќѕ≈…— ј Ѕј— ≈“ЅќЋЌј —≈ƒћ»÷ј. —тартирала през 2004 с подкрепата на ‘»Ѕј ≈вропа, ≈вропейската баскетболна седмица е годишно събитие, в което участват хил€ди атлети със и без интелектуални затруднени€ в ц€ла ≈вропа в името на ѕ–»ќЅўј¬јЌ≈“ќ. “урнирите, които се организират по време на ≈вропейската баскетболна седмица са: ќбединен баскетбол, 3 на 3 баскетбол, ћини баскетбол и ∆енски баскетбол.

 

ѕодкрепен от близо 3 200 треньори, баскетболът е един от най-попул€рните спортове в —пешъл ќлимпикс в региона ≈вропа ≈врази€ с над 58 500 регистрирани атлети, както мъже, така и жени.1 2 3 4 5 ... 155 ї
 Ћј—»–јЌ≈
Ќационална Ѕаскетболна ЋигаЌ€ма изиграни срещи
√алери€
ѕартньори на клубовете
Molten

Fan Manager